Mai mulţi parlamentari PSD au iniţiat o propunere legislativă, care spune că  pentru a deţine un permis de conducere, persoanele trebuie să ştie să scrie şi să citească şi să aibă, cel puţin,  patru clase absolvite. În prezent, nimeni nu-i întreabă pe cei care vor să şofeze despre nivelul studiilor lor. 

 „Îmi pare rău că trebuie să spun un lucru. La înțelegere cu cei care examinează, alții apasă tastele la calculator pentru ei. Un om normal nu poate să accepte așa ceva pentru că, dacă accepți, poate fi în pericol viața ta, a copiilor tăi”, a declarat, deputatul PSD, Ioan Munteanu.

mosilor-eminescu

Dan Stan practică meseria de taximetrist de 15 ani şi el susţine această propunere legislativă. Dan Stan spune că  întâlneşte zilnic în trafic şoferi despre care ar putea jura că nu cunosc semnele de circulaţie.

Cum poate un om să învețe toată cartea aia cu reguli dacă nu știe nici măcar să citească, dar să mai înțeleagă?”, spune Dan Stan.

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății plasează România printre țările europene cu un număr mare de decese cauzate de accidentele care au loc pe drumurile publice: 11,1 la suta de mii de locuitori, procent care plasează România înainte de Ungaria și Bulgaria, potrivit Digi24.

Comentarii pe Facebook