Home Nou Acțiuni ale jandarmilor pentru combaterea braconajului piscicol
Nou

Acțiuni ale jandarmilor pentru combaterea braconajului piscicol

În săptămâna trecută, jandarmii olteni au organizat și executat mai multe acțiuni pe linia combaterii braconajului piscicol. În timpul executării misiunilor, au fost constatate următoarele:

– în data de 13.12.2019, în jurul orelor 12.15, în zona podului rutier de peste râul Olt, care face legătura între municipiul Slatina și comuna Slătioara, a fost depistat un bărbat de 44 de ani, în timp ce oferea spre comercializare trecătorilor pește fitofag, fără a deține documente legale. S-a procedat la întocmirea actelor de constatare și predarea făptuitorului organelor de urmărire penală competente în vederea continuării verificărilor, cantitatea de pește găsită asupra lui fiind redată mediului natural;

– în data de 14.12.2019, în jurul orelor 09.30, pe luciul de apă al râului Olt, în dreptul localității Giuvărăști, au fost depistați doi bărbați de 18 și respectiv 45 de ani, care pescuiau industrial cu ajutorul unei bărci cu motor și plase de pescuit în lungime totală de 700 m. În urma verificărilor s-a constatat că persoana de 18 ani nu deține autorizație de pescuit în scop comercial. S-a procedat la întocmirea actelor de constatare și predarea făptuitorului organelor de urmărire penală competente în vederea continuării verificărilor.

Reamintim că faptele: „Comercializare fără documente legale a peștelui” și „pescuitul comercial fără licență sau autorizație de pescuit” constituie infracțiuni și se pedepsesc cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani.

Bucur Borcan

Comentarii pe Facebook

Author

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks