Celebrele puști ruseşti Kalașnikov pot fi acum echipate cu un modul special care permite monitorizarea stării și mișcării personalului militar pentru a transmite date criptate pe Internet.
pusti kalasnikov cu internet
Companiile de Alianța Red Heat și StarNet a prezentat un modul electronic pentru puști care oferă posibilitatea de a realiza urmărirea pozițiilor armelor care folosesc sisteme de navigație GLONASS și GPS și de a colecta statisticile de utilizare a puștilor și control consumului de muniție, conform portalul Lenta.ru.

Prezentarea a avut loc într-un forum tehnic militar în orașul rusesc Kubinka. Puștile Kalașnikov au primit “o nouă funcționalitate, datorită integrării senzorilor speciali care operează prin intermediul internetului şi a tehnologiei obiectelor (“internetul obiectelor”), situat pe antebraț” , a declarat StarNet Allliance într-o conferinţă.

Senzorul este alimentat de o baterie comună și transmite toate informațiile necesare prin intermediul rețelelor, atât în Rusia cât și în străinătate, a declarat compania. Preţul modulului este estimat la 450 dolari.

Dezvoltatorii susțin că noul dispozitiv poate fi folosit atât în ​​domeniul militar cât și la jocurile în aer liber.

Comentarii pe Facebook