Un bărbat este cercetat de poliţişti pentru că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă mai multe facturi fictive, prejudiciul cauzat statului fiind de peste 300.000 lei.
cod-fiscal1 (1)
În ziua de miercuri, 10 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, împotriva unui bărbat, de 25 ani, din oraşul Drăgăneşti Olt, judeţul Olt. În fapt, acesta este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, având ca obiect de activitate intermedieri în comerţul cu produse diverse, în perioada 15.07.2010- 31.03.2013, a înregistrat în evidenţa contabilă 450 facturi fictive de achiziţie diverse mărfuri, de la 8 societăţi comerciale, care la data facturării nu au fost active. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a bărbatului este de 313.734,41 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.
Joi, 11 septembrie, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, s-a dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioada de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Bucur Borcan

Comentarii pe Facebook