alburin-de-tei
Alburnul de tei (stratul lemnos dintre coaja teiului și inima acestuia) este recunoscut încă de la începutul secolului XX-lea pentru proprietățile sale formidabile de eliminare a deșeurilor din organism, ajutând la detoxifierea ficatului și a rinichilor, tratează afecțiuni ale ficatului, sciatica sau artrita și elimină pietrele la rinichi, colecistul și celulita, (inflamarea pielii și a țesutului adipos) grație ingredientului său principal activ denumit Spasfon.

În anul 1916, profesorul francez François Domenach a folosit din întâmplare pentru prima dată infuzia de scoarță de tei sălbatic pentru a trata durerea de care suferea (Litiaza renala). Fără să știe profesorul francez a descoperit că alburnul de tei (stratul lemnos dintre coaja teiului si inima acestuia) este cel mai puternic drenor pentru organism.

Alburnul dă rezultate în tratarea multor boli ale organismului uman, deoarece contribuie la funcționarea tuturor organelor excretoare: ficatul, vezica biliară, rinichi și intestine. Alburnul este foarte bun în timpul schimbării sezonului, deoarece elimină bacteriile și toxinele din corp. Fiind bogat în săruri anorganice și oligoelemente curăță organismul fără risc de demineralizare, și poate fi consumat și înainte de a începe o dietă.

Alburnul de tei conține o mulțime de ingrediente active. Are rol în menținerea stări de sănătate a ficatului prin creșterea capacității sale de a filtra deșeurile și toxinele din sânge. El acționează precum un coleretic, adică, optimizează secreția regulată a bilei, necesară persoanelor cu o digestie lentă și dificilă. Alburnul ajută, de asemenea, la dizolvarea acidului uric, care, atunci când este în exces, provoacă gută și calculi renali. Este un aliat puternic împotriva problemelor cu excesul de celulită și a retenției de apă în organism.

Cum să consumă alburn de tei?

Alburn de tei sălbatic, se poate consuma sub formă de infuzie, și se poate administra sub formă de fiole sau capsule!

Se adaugă 40 de grame de alburn de tei într-un litru de apă rece. Se fierbe timp de aproximativ 20 de minute pînă se obține decoctul, fără să se acopere cratița. După 20 de minute, litrul trebuie să se reducă cu o treime. Ceaiul rezultat are un gust plăcut și poate fi băut atât cald, cât și rece, în orice moment al zilei, înainte de mese, în cure de 15-20 de zile, repetate de 2-4 ori pe an.

Trebuie reținut că, alburnul poate fi administrat, de asemenea, și sub formă de fiole sau capsule!

Comentari

comentari