Organismul uman are o funcționare deosebit de complexă și există numeroase aspecte ce îi favorizează starea de bine, respectiv care o defavorizează. Din punct de vedere celular, mecanismul fiziologic al refluxului gastroesofagian are ca element fundamentat pepsina. Cu toate acestea, este vorba și despre substanța care, odată activată prin acid, poate fi responsabilă de afecțiuni precum cea a laringelui în refluxul laringofaringian și cea a esofagului.

Aflăm de la specialiștii Sacagiu, magazin online axat pe distribuirea de apă  natual alcalină , că un rol important în buna funcționare a organismului o joacă apa consumată. Atunci când în organism pH-ul este unul stabil – 7,4 – și pepsina este asemenea, este favorizată buna funcționare a acestuia. În schimb, aceasta din urmă se poate reactiva prin ioni de hidrogen din orice sursă. În general, apa de la robinet și cea îmbuteliată nu pot să destabilizeze pepsina. Dezactivarea acesteia ar putea constitui însă o soluție în cazul celor care încep să dezvolte afecțiunile menționate, prin stabilirea unei forme de tamponare a acidului.

Conform diverselor studii realizate pe acest subiect, apa alcalină este cu mult mai eficientă în ceea ce privește dezactivarea pepsinei și eliminare efectelor negative pe care o aciditate crescută o are în organism. Concluzia a fost că apa alcalina cu pH de 8.8,  Perla Moldovei, distribuită pe sacagiu.ro, reușește să dezactiveze pepsina b3. Cei care sunt afectați deci de reflux gastroesofagian ar putea beneficia de efecte terapeutice prin consumul acestui tip de apă.

Despre alcalinitatea apei și de ce este bună pentru consum

Alcalinitatea vizează nivelul pH-ului acesteia. Orice trece peste valoarea de 7 reprezintă conținut alcalin, deseori incluzând și diverse elemente benefice pentru corp – siliciu, calciu, magneziu. Se deosebește acest tip de apă prin capacitatea de alcalinizare, necesară în funcționarea corectă a întregului organism. Se poate face referire aici la buna funcționare a sistemului digestiv, la eliminarea de reziduuri, neutralizare, asigurarea nivelului ideal de hidratare și de fluide.

Când este cel mai recomandat consumul de apă alcalină?

Din acest punct de vedere, situația depinde de la o persoană la alta. Recomandat este ca aceasta să fie băută în general, însă cu atât mai mult este necesară după ce a fost realizat efort fizic intens, întrucât activitatea musculară crește aciditatea. Astfel, este intensificată și senzația de oboseală. Alcalinizarea vine ca soluția ideală pentru a înlătura aceste efecte. De asemenea, apa alcalină conținute suplimente importante de minerale, responsabile cu creșterea rezistenței – asta se datorează reducerii de stres cardiovascular.

Alegerea celui mai potrivit produs de pe piață ș recomandarea experților sacagiu.ro

Nu orice se găsește în comerț este și de calitate. Asupra acestui aspect doresc specialiștii magazinului menționat să atragă atenția. Apa îmbuteliată trebuie să menționeze pe etichetă și pH-ul ce o caracterizează. Este indicatorul principal al calității, urmat de mineralele conținute. O atenție sporită trebuie acordată întrucât multe produse nu constituie apă alcalină naturală, ci au fost realizate prin filtre sau aparate diverse.

Apreciată pentru alcalinitatea naturală este apa Perla Moldovei, care are un pH de 8,8, după cum s-a mai menționat. Cei interesați o pot comanda la un preț accesibil de pe www.sacagiu.ro.

Comentarii pe Facebook