În cadrul unei conferinţe de presă, la Paris, directorul asociaţiei “Portes Ouvertes France”, a anunţat o creşere a fenomenului de persecuţie împotriva creştinilor pe parcursul anului 2013. În cadrul acestei conferinţe a fost prezentat un clasament al celor mai afectate 50 de ţări.

cruce

“Prin “persecuţii” nu se înţeleg doar actele de violenţă, ci şi presiunile, interdicţiile, sau discriminările legate de religie”, a declarat Michel Varton, directorul acestei asociaţii. Pentru al doilea an consecutiv, Coreea de Nord rămâne ţara unde creştinii se confruntă cu cele mai mari riscuri, în timp ce Somalia se clasează pe locul doi. Printre ţările în care creştinii sunt supuşi persecuţiilor de triburile si clanurile musulmane mai fac parte: Afganistan, Insulele Maldive, Arabia Saudita, Yemen, Iran, Libia, Uzbekistan si Qatar. Cei mai afectaţi sunt creştinii din ţările din zona Sahel.
“În 36 din cele 50 de ţări studiate, islamismul este în mare masură responsabil de persecuţia creştinilor”, a precizat Michel Varton. Se pare că Siria deţine tristul record al numărului de creştini asasinaţi, 1.213, urcând de pe locul 11 la locul trei în clasament.

Comentarii pe Facebook