Aproximativ 100 de autobuze şi camioane au fost verificate de poliţişti pentru siguranţa transportului public de persoane şi de mărfuri, în judeţul Olt. Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate cele 28 de state membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).
verificare camioane si autobuze politie
În perioada 20 – 27 iulie 2015, la nivel naţional, a fost desfăşurată o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
Pe parcursul celor şapte zile, poliţiştii olteni au verificat 90 de autovehicule (dintre care 30 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 60 autovehicule destinate transportului de marfă). Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 90 de sancţiuni contravenţionale. Au fost sancţionaţi 30 de transportatori de persoane şi 60 de transportatori de marfă, pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, lipsa documentelor conducătorului auto sau pentru alte abateri la regimul circulaţiei rutiere.

Bucur Borcan

Comentarii pe Facebook