În ciuda performanţelor unui smartphone, autonomia bateriei rămâne încă punctul lui slab. Trăim într-o lume în care folosim un smartphone cu a dumb battery.

Fears-of-our-Generation

Britanicii de la Dyson au investit 15 milioane de dolari într-o companie, pornită în cadrul Universității din Michigan, pentru a rezolva această problemă

Denumită Sakti3, firma din Michigan a dezvoltat o baterie care ar putea dubla autonomia bateriei pe telefoanele mobile. După cum scriu cei de la Phonearena, tehnologia va folosi electrozi solizi de litiu spre deosebire de amestecul de lichide standard.

Datorită faptului că nu utilizează un electrolit lichid, se elimină riscul de explozie, astfel ele pot oferi și un grad mai mare de siguranță. În plus, tehnologia permite condițiile prin care cantitatea de energie stocată să fie de aproximativ două ori mai mare decât a bateriilor din prezent.

Timpul de producție se spune că ar fi cu mult redus, iar costurile minimizate. Sakti3 și Dyson au ajuns la o înţelegere prin care compania britanică are acum dreptul de a comercializa tehnologia inventată de americani.

Comentarii pe Facebook