Pentru prevenirea si combaterea faptelor de braconaj piscicol, îndreptate împotriva habitatelor piscicole, a colectării, transportului şi comercializării ilegale a produselor rezultate din activităţile ilegale de pescuit, în ziua de 4 februarie 2015, poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică şi al posturilor de poliţie Fălcoiu şi Fărcaşele au acţionat în zona râului Olt, pe Barajul Drăgăneşti Olt.braconaj
În timpul acţiunii au fost depistaţi un bărbat de 47 ani, din municipiul Caracal şi un altul, de 38 ani, din comuna Fărcaşele, care pescuiau pe râul Olt, având mai multe plase de pescuit şi bărci pneumatice, fără a deţine autorizaţie. Asupra acestora s-au găsit 20 de plase de pescuit şi 19 kilograme de peşte, din speciile caras, ştiucă şi şalău.
Bărcile şi plasele de pescuit au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar peştele a fost deversat în râul Olt. Împotriva celor două persoane au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuit în scop comercial fără a deţine licenţă sau autorizaţie.

Bucur Borcan

Comentarii pe Facebook