Home Nou Braconierii continuă să facă ravagii în fauna piscicolă. Jandarmii sunt pe urmele lor
Nou

Braconierii continuă să facă ravagii în fauna piscicolă. Jandarmii sunt pe urmele lor

În zilele de 29 şi 30 iunie 2019, jandarmii olteni au organizat şi executat mai multe acţiuni pe linia combaterii braconajului piscicol. Pe timpul executării misiunilor, în data de 30.06.2019, în jurul orelor 04.30, pe malul stâng al râului Olt, în zona localităţii Drăgănești – Olt, a fost depistat un bărbat de 42 de ani în timp ce, desfășura activități ilegale de pescuit cu ajutorul unei ambarcațiuni pneumatice și a mai multor plase de pescuit comercial, în lungime totală de 2560 m, fără a deține autorizație pentru activitatea desfășurată.

Făptuitorului i s-au întocmit acte de constatare pentru “pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, și “producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” , fapte prevăzute de art. 64, lit. a şi lit. i. din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.
Făptuitorul împreună cu documentele de constatare şi uneltele folosite la pescuit a fost predat organelor de urmărire penală competente în vederea continuării verificărilor, iar peştele din plase a fost redat mediului natural.

Reamintim că faptele: „ pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit” , „transportul fără documente legale a peștelui obținut prin pescuit” și ,,comercializarea fără documente legale a peştelui”, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani.

Bucur Borcan

Comentarii pe Facebook

Author

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks