Micul dejun este un moment esențial pentru a începe ziua cu bine! Dar dacă vrei să slăbești și să urmezi o dietă sănătoasă, există anumite alimente pe care ar trebui să le eviți să le consumi la micul dejun. Acestea, deși pot părea sănătoase, pot promova de fapt creșterea în greutate dacă sunt consumate în mod regulat. În același timp în care renunți la aceste produse din meniurile tale de dimineață, este indicat să introduci și altele mult mai sănătoase și mai dietetice. Deci, ce să mănânci și ce să eviți? În ansamblu, toate cele menționate mai jos!
Cuprins
Pâine feliată
Unul dintre articolele de mic dejun preferate ale românilor este, fără îndoială, pâinea prăjită. Pâinea toast, dar și pâinea pentru sandviș sunt foarte la modă. Dar dacă cauți să mai dai jos din kilograme, ar trebui să le eviți.
În realitate, această alternativă la baghetă este foarte populară la micul dejun deoarece textura sa moale este foarte plăcută atunci când o prăjești. Problema este că este un aliment industrial foarte procesat, bogat în sare, zahăr, aditivi, precum și în grăsimi. Indicele său glicemic este foarte mare, ceea ce înseamnă că atunci când este consumată, face ca nivelul zahărului din sânge să crească aproape instantaneu, dar acesta scade rapid, provocând ulterior pofte semnificative. Când îți începi ziua mâncând pâine pentru sandvișuri, îi oferi corpului tău o doză de grăsimi, zahăr și aditivi pe care organismul le procesează cu cea mai mare dificultate și care apoi riscă să te ducă la îngrășare.
Cafea cu sirop, lapte, frișcă etc.
Cafeaua poate fi benefică dimineața atâta timp cât o bei corect. Cafeaua nu are calorii și este bogată în antioxidanți, dar ai grijă, nu pune nimic în ea!
Cafele în care se adaugă ingrediente (sirop, lapte, frișcă etc.) conțin zahăr și calorii. Prin urmare, acest lucru duce la creșterea în greutate dacă sunt consumate în mod regulat. Băutul cafelei cu îndulcitori artificiali a fost asociat cu creșterea în greutate și de apariția grăsimii abdominale. În plus, aceste băuturi bogate în calorii conțin puțini sau deloc nutrienți.
Sucuri de fructe
Bei un pahar de suc de fructe in fiecare dimineață când vrei să slăbești? Renunță la ele! Sucurile de fructe, mere, portocale sau chiar ananas, sunt toate pline de zahăr. Dacă vrei să mănânci fructe la micul dejun, idealul este să înlocuiești sucul de fructe cu fructe întregi proaspete.
De asemenea, potrivit mai multor nutriționiști, băutura ideală de consumat dimineața este pur și simplu apa! Când te trezești dimineața, corpul tău este adesea deshidratat după o noapte lungă de somn.
Consumul de apă la scurt timp după ce te trezești poate ajuta la rehidratarea corpului și la îmbunătățirea funcționării mentale și fizice!
Mezeluri
Pentru cei care vor să slăbească, mezelurile precum cârnați, salam, slănină, șuncă trebuie să fie absolut evitate deoarece conțin multă grăsime și multă, multă sare: până la 550 mg pentru 3 felii sau bucăți. Dacă nu poți renunța la un mic dejun copios, atunci consumă în schimb după ouă; 2 ouă fierte fără sare sau condimente care împreună sunt o sursă de proteine și omega3. Totuși, sfatul este să nu le consumi în fiecare zi, deoarece îți pot crește colesterolul din sânge.
Pâine cu ciocolată, croissante, brioșe…
Deloc surprinzător, acest tipuri de produse de patiserie nu sunt recomandate la micul dejun dacă vrei să slăbești. Sunt alimente alimente procesate care au suferit procese de transformare semnificative sau a căror formulare conține aditivi care nu sunt necesari pentru siguranța produsului (coloranți, emulgatori, îndulcitori). În plus, aceste produse de patiserie nu sunt deloc sățioase și te vor face să vrei să mănânci și mai mult!
Gemuri
Gemurile sunt, de asemenea, un alt aliment pe care experții recomandă să-l scoți din micul dejun dacă vrei să slăbești. Problema este încă o dată cantitatea mare de zaharuri pe care o acumulează, care poate fi uneori până la 50 la sută din cantitatea totală. Dacă îți place foarte mult dulceața și nu ești dispus să renunți la ea, poți opta oricând pentru variante cu mai puțin zahăr sau îndulcitori.
Cereale cu zahăr, ciocolată și miere
Deși cerealele sunt o modalitate excelentă de a-ți umple corpul cu fibre și nutrienți la micul dejun, dacă vrei să slăbești, trebuie să uiți de astfel de alimente ultra-procesate! Aceste cereale industriale au un conținut ridicat de zahăr și sărace în proteine, ceea ce înseamnă că vă vor duce la creșterea vertiginoasă a glicemiei. În oricare dintre aceste cazuri sunt o bombă cu zahăr, așa că ar trebui să limitezi pe cât posibil consumul. În schimb, optează pentru cereale integrale, fulgi de ovăz sau pâine prăjită din grâu integral.
Ce să mănânci pentru un mic dejun sănătos?
Pentru micul dejun, asigură-te că îi oferi corpului tău următoarele alimente:
- 1 produs din cereale, cum ar fi pâinea integrală sau cerealele care nu sunt prea dulci
- 1 iaurt grecesc sau cu conținut scăzut de zahăr
- 1 bol cu afine sau fructe de pădure
- 1 piept de pui sau alte cărnuri slabe și 2 ouă însotite de o porție de legume.
- 1 fruct întreg sau un smothie
- 1 băutură nu prea dulce (cafea, ceai, apă)
- 1 mână de nuci
- 250g de leguminoase fierte (fasole, linte, năut etc.)
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.