Vărsăturile (cunoscute medical drept emeză sau vomă) reprezintă expulzia în forță a conținutului stomacului pe gură și uneori pe nas. Vărsăturile pot fi cauzate de o mare varietate de condiții medicale; pot reprezenta un răspuns specific la tulburări precum gastrită sau otrăvirea sau ca sechele non-specifice ale unor condiții variind de la tumori cerebrale și presiune intracraniana ridicata până la supraexpunerea la radiații.
Senzația de vărsătura iminenta este denumita greață, aceasta precedând de obicei, dar nu întotdeauna, vărsătura. Antiemeticele sunt uneori necesare pentru a suprima greața și vărsăturile. În mod cert, este important să mâncați ceva după vărsături, astfel vă veți liniști stomacul agitat și îi va oferi organismului puterea de care are nevoie pentru a se reface, fapt pentru care, în acest articol vă vom explica ce trebuie să mâncați în caz de vomă.
Ce să mănânci în caz de vomă?
Greața poate să fie legată de boli digestive dar și de cauze fără legătură cu tubul digestiv. Cu toate acestea, greața poate apărea cel mai frecvent după un exces alimentar (grăsime prăjită, untura, slănină, afumături, maioneze, salata de vinete, alcool, etc); cauza o poate constitui acest abuz, condiții în care simptomul ar trebui sa dispară într-un timp rezonabil (ore-o zi), după eliminarea din tubul digestiv a alimentelor incriminate. În ciuda vărsăturilor, ar trebui să continuați să mâncați pentru a vă recupera mai rapid.
Alimentele pe care le puteți mânca dacă aveți stări de vomă, sunt următoarele:
Orezul și tăiețeii sunt, de asemenea, alimente ușoare.
În caz de vomă, puteți mânca, de asemenea, pâine prăjită, biscuiți, cereale sau cornulețe mici fără zahăr.
Pui sau pește la cuptor. Acest tip de proteine sunt ușor de digerat.
La desert, puteți consuma fructe uscate sau banane coapte bine.
Supa de pui de casă fără grăsimi și fără cuburi de concentrat.
Cartofii, alimentele bogate în amidon (orez, morcovi), morcovii bine gătiți sunt de asemenea, un aliment bun de mâncat în caz de vomă.
Trebuie sa beți cât mai multe lichide pentru a lupta cu deshidratarea provocată de vărsături. Beați apă, ceaiuri de plante care favorizează digestia, cum ar fi ceaiul de mușețel.
Ce alimente trebuiesc evitate în caz de vomă?
Dacă suferiți de vărsături, este necesar să aveți grijă la ce mâncați, deoarece în acest caz, stomacul este foarte sensibil și orice aliment poate agrava starea de rău. Alimentele care trebuiesc evitate în caz de vărsături sunt următoarele:
Fibre vegetale (legume, legume verzi) și fructe proaspete.
Alimente foarte grase precum cele prăjite, cârnați, plăcintă.
Lapte integral și produse lactate.
Alimente greu de digerat, cum ar fi legume, carnea grasa, etc.
Produse de panificație și bomboane.
Produse alimentare foarte picante sau sărate, cum ar fi cutii de conserve, murate.
Băuturi care conțin cafeină, băuturi carbogazoase și alcool.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.