Studiu. Investigaţie realizată de Universitatea din Oxford. Oamenii de ştiinţă britanici au enumerat posibilele cauze ale unei apocalipse și care sunt probabilităţile de apariție a acesteia.
apocalipsa

Distrugerea omenirii pare un pic fantasmagoric pentru muritori de rând însă acest lucru s-ar putea întâmpla. Acum o echipa de oameni de ştiinţă de la Future of Humanity Institute de la Universitatea din Oxford a făcut un studiu științific şi au enumerat  toate posibilităţile în cazul unei posibile apocalipse a omenirii. Există douăsprezece amenințări în viitor care ar putea pune capăt vieții pe Pământ.

 1.  O pandemie globală a unei boli teribile, care ar putea combina incurabilitate, letalitate, ineficiența extremă și o perioadă de incubație lungă.
 1. Inteligenţa artificială: este amenințarea cea mai discutată, pentru că nu se știe dacă există riscul ca pe viitor inteligența artificială să distrugă omul.
 1. Biologia artificială: Ingineria genetică este benefică pentru omenire dar crearea unei superorganism împotriva persoanelor sau împotriva unuia dintre părțile esențiale ale ecosistemului ar putea fi un dezastru.
 1. Nanotehnologia: fabricarea de materiale cu precizie este un lucru pozitiv pentru a rezolva multe probleme grave, cum ar fi poluarea, schimbările climatice și lipsa apei potabile, dar pot exista efecte negative dacă sunt aplicate pentru a crea arme care distrug planeta.
 1. Schimbările climatice: încălzirea globală este una dintre amenințările cele mai reale.
 1. Supervulcan: pericolul de erupție a unui supervulcan capabil să creeze de o mie de ori mai mult decât în ​​mod normal a unei cantităţi de gaz și praf care ar fi răspândit în atmosferă, ar produce o iarnă globală vulcanică cu efecte similare a unui război nuclear.
 1. Colaps ecologic: un colaps total al ecosistemului global ar face ca planeta să nu mai poate susține o populație de miliarde de locuitori. Din cauza multor consecințe necunoscute pe care oamenii de ştiinţă nu le pot anticipa.
 1. Război nuclear: un conflict cu folosirea armelor nucleare ar putea cauza o iarna nucleară. Stratosferă ar fi acoperită cu o perdea de fum care ar bloca lumina soarelui de luni de zile. Asta ar putea încheia civilizația.
 1. Impactul unui asteroid: un asteroid de aproximativ 5 kilometri în diametru ar fi suficient pentru a pune capăt civilizației. Potrivit astronomilor, un corp cu aceste caracteristici ar putea să lovească Pământul la fiecare 20 de milioane de ani.
 1.  Proasta guvernare: este oarecum ambiguu, dar se referă la două tipuri de catastrofe din cauza managementul defectuos: eșecul în a remedia problemele care au soluţii ar cauza alte probleme grave.
 1. Intrarea în colaps a sistemului global: are de a face cu colapsul economic și social, inclusiv tulburări civile și defalcarea legii și a ordinii publice.
 1. Amenințări sau riscuri necunoscute: această teorie este mai puțin probabil luată în calcul de oamenii de știință însă nu este ignorată total în a fi luată în considerare.

Comentari

comentari