Home Stiri Conflictul din Ucraina a depășit 6.000 de morţi
Stiri

Conflictul din Ucraina a depășit 6.000 de morţi

Mai mult de 6.000 de persoane au murit în estul Ucrainei de la începutul conflictului, conflict ce a izbucnit în martie 2014, potrivit UNHCR Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului.

*Atenţie video şocant

UNHCR a anunțat că numai în ultimele săptămâni sute de civili și militari au fost ucişi în principal după escaladarea conflictelor, in apropiere de aeroportul din Donețk și zona Debalțeve.

Intr-o declaraţie susţinută luni 03. februarie 2013 de Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului Zeid Al Hussein Ra’ad, a prezentat faptul că cercetătorii au descoperit servicii “comparate cu dezastre fără milă prin pierdere de vieți și infrastructură “în zona de război, în care separatiștii pro-ruşi lupta împotriva forțelor guvernamentale ucrainene. “Femeile, copii, persoanele în vârstă sunt cele mai vulnerabile şi mai afectate grupuri”, spune Înaltul Comisar subliniind că există nevoie urgentă ca toate părțile implicate să respecte acordurile Minsk și să respecte armistițiul.

Raportul condamnă detenția arbitrară, tortura și “disparițiile forțate” pe care rebelii înarmați le comit dar în unele cazuri de către forțele ucrainene și subliniază dificultățile cu care se confruntă sute de mii de civili care au fost strămutați din cauza luptelor. În timp ce Rusia a negat că armata se află pe teritoriul ucrainean, ONU a susținut că “în rapoartele credibile s-au găsit un flux continuu de arme grele și de luptători străini” din Rusia care s-au alăturat  forțele separatiștii în decembrie.

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!
Enable Notifications    Ok No thanks