Home Nou Contrabandă cu ţigări – prejudiciu de 276.000 de lei
Nou

Contrabandă cu ţigări – prejudiciu de 276.000 de lei

Miercuri, 17 aprilie 2019, DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinți împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Biroului de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și Infracţionalităţii Transfrontaliere și Compartimentului Sprijin Operativ – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinți,au efectuat o acţiune de prindere în flagrant pe raza localităţii Slatina, judeţul Olt, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă.
Începând cu anul 2018, un cetăţean sârb împreună cu alţi 3 suspecţi, cetăţeni români, au constituit un grup infracţional organizat care a acționat în mod coordonat în scopul săvârșirii unor infracțiuni din sfera contrabandei cu produse accizabile, respectiv ţigarete nemarcate sau marcate necorespunzător.

Din investigaţiile efectuate şi probele administrate până în prezent a rezultat faptul că membrii grupului infracţional au colectat si achiziţionat cantităţi mari de ţigarete nemarcate sau marcate necorespunzător, de la diferite persoane din mai multe judeţe situate în nordul ţării, precum şi din judeţul Dolj. Ţigaretele erau transportate apoi în municipiul Drobeta Turnu – Severin, depozitate în diferite locaţii şi, ulterior, comercializate către alte persoane.
Astfel, o parte din membrii grupului, aflaţi fie în nordul ţării, fie în judeţul Dolj, au colectat cantităţi foarte mari de ţigarete, nemarcate sau fără marcaje fiscale corespunzătoare, pe care le deţineau în scopul vânzării ulterioare.
Membrii grupului din cel de-al doilea segment preluau de la aceştia cantităţi mari de ţigarete, pe care le transportau cu diverse autoturisme până la locurile de depozitare, după care le vindeau către persoane care le comercializau direct către consumatori. S-a reţinut faptul că transportarea ţigaretelor s-a realizat în mod coordonat, folosindu-se un autoturism în care se afla baxurile cu ţigarete precum şi diferite alte autoturisme pe post de „antemergător”, scopul fiind acela de a evita o eventuală oprire în trafic a autovehiculului în care se aflau ţigaretele.
Al treilea segment era reprezentat de către persoane care achiziţionau cantităţi mici de ţigarete de contrabandă, de la membrii grupului infracţional din palierul doi, în scopul vânzării directe către consumatori, în pieţe şi în alte zone din oraş.

În seara zilei de 17.04.2019, în jurul orei 21:55, într-o staţie de alimentare situată pe raza localităţii Slatina, judeţul Olt, au fost identificate două autovehicule, dintre care un autoturism, înmatriculat în Bulgaria, şi o autoutilitară, înmatriculată în România, în care se aflau trei persoane, suspecţi în cauză, doi cetăţeni români şi un cetăţean sârb.
În urma controlului efectuat asupra mijloacelor de transport, a fost descoperită, în compartimentul marfă, într-un spaţiu special amenajat în pereţi dublii, cantitatea de 23.000 pachete cu ţigarete, în valoare totală de 276.000 de lei.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Bucur Borcan

Comentarii pe Facebook

Author

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks