Miercuri, 18 martie 2015, DIICOT Craiova împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Piteşti, Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea au efectuat un număr de 46 percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Dolj şi Mehedinţi, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigarete.
contrabanda tigari
În perioada octombrie 2014 – martie 2015, pe teritoriul judeţelor Dolj şi Mehedinţi şi a unor localităţi limitrofe a acţionat o grupare de criminalitate organizată transfrontalieră care a avut ca principală preocupare infracţională contrabanda cu ţigarete provenite din Serbia, Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina. Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este evaluată la peste 250.000 euro.
La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 10 persoane. Suportul de specialitate al acţiunii a fost asigurat de către D.I.P.I. – S.J.I.P.I. Dolj, în cooperare cu Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj.

Bucur Borcan

Comentarii pe Facebook