Miercuri 24 iulie 2019, DIICOT Ploiești şi ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au efectuat trei percheziții domiciliare în localitatea Gherghița, județul Prahova, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.
Începând cu luna iunie 2018, la Gherghiţa a fost constituit un grup infracțional, ai cărui membri au acționat în mod coordonat, în ceea privește recrutarea, determinarea şi exploatarea sexuală a trei minore, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, în vederea obținerii de foloase materiale.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că, exploatarea sexuală a celor trei minore a fost realizată atât prin intermediul unor anunțuri publicate pe site-uri de publicitate, cât și prin plasarea victimelor în diferite locații (domiciliul clienților sau locuri de cazare). Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost găsite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente, înscrisuri și telefoane mobile.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești au fost aduse, în vederea audierii, un număr 29 de persoane, iar față de trei inculpați s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Bucur Borcan

Comentarii pe Facebook