Summitul de la Singapore din acest an, un moment istoric datorită întâlnirii dintre un președinte american și despotul nord-coreean. A fost un moment al speranței dar și un avertisment dat de SUA regimului de la Phenian.
Are motive SUA să dea un astfel de avertisment?
Administrația de la Casa Albă a primit în numeroase ocazii avertismente în privința jocului duplicitar al Coreii de Nord în privința denuclearizării. În timp ce își anunță intenția de a participa alături de delegația Coreii de Sud la diverse competiții internaționale, regimul comunist se bate cu pumnul în piept afirmând că nu va renunța prea ușor la armele sale nucleare. Sau nu va renunța deloc. Dacă Coreea de Nord nu va renunța la armele sale nucleare, va rezulta că președintele Trump a fost tras pe sfoară de liderul de la Phenian acest lucru oferind muniție criticilor actualului lider american și prea puțin spațiu de manevră diplomației. NeoConii de la Casa Albă vor jubila: “vremea diplomației a trecut, să vorbească armele! Sau sancțiunile economice cât mai dure!”
Conform analistului politic Joel Skoulsen, invitat al emisiunii de pe postul de radio Infowars, Trump a picat în aceeași capcană în care a căzut și președintele Bill Clinton, păcălit de presupusele bune intenții ale liderilor de la Phenian.
Nu putem exclude ca atitudinea încăpățânată a Coreii de Nord să fie inspirată de China, țara de care depinde supraviețuirea regimului nord-coreean. O Chină agasată și furioasă din cauza războiului economic declarat de America lui Trump împotriva sa. Dar un lucru este clar: Coreea de Nord vrea arma nucleară pentru a-și garanta astfel supraviețuirea și nu pentru a ataca America, cel din urmă caz garantându-i anihilarea totală. Este însă foarte ușor să spunem în acest moment că, Coreea de Nord va fi nucleară sau nu va fi deloc, în ultimul caz sucombând din cauza unei acțiuni armate a SUA si a aliaților săi ori din cauza acțiunilor economice. Atât pentru Trump cât și pentru Kim Jong Un este o chestiune de totul sau nimic însă s-ar dovedi o uriașă ironie în cazul în care SUA și aliații din NATO ar risca un conflict nuclear cu China și Rusia pentru dezarmarea nucleară a Coreii de Nord.