Amidonul de porumb este adesea un ingredient esențial pentru îngroșat cremele și sosurile. Dar amidonul de porumb nu este singurul ingredient care poate fi folosit ca agent de îngroșare, ca să nu mai vorbim de faptul că poate nu doriți să consumați acest produs cu beneficii limitate pentru sănătate. Un înlocuitor pentru amidonul de porumb este ușor de găsit în cămară. Soluțiile noastre.
Cuprins
Cu ce se poate înlocui amidonul în rețete?
Amidonul de porumb este cel mai adesea folosit în cantități mici la preparate. Dacă nu mai aveți amidon în dulap, va trebui să găsiți un înlocuitor la acestea, care vă va ajuta să aduceți cremele și sosurile la consistența mai groasă și apetisantă pe care o doriți. Așadar, cu ce puteți înlocui amidonul de porumb? Iată câteva alternative:
Faină de grâu
Cel mai simplu înlocuitor pentru amidonul de porumb este făina de grâu. Făina universală are jumătate din puterea de îngroșare a amidonului de porumb, așa că veți avea nevoie de mai multă pentru a obține același rezultat. Ca regulă generală, se recomandă să folosiți de două ori mai multă făină albă decât amidonul de porumb pentru a îngroșa, adică dacă rețeta solicită 2 linguri de amidon, dvs. va trebuie să adăugați 4 linguri de făină de grâu. Dar pentru a o integra mai ușor în preparat, făina de grâu trebuie totuși cernută și amestecată cu apă rece. Acest lucru vă ajută să îngroșați sosurile cu făină, fără cocoloașe în preparatul final.
Făină de orez
Dacă aveți sensibilitate la gluten, atunci cel mai probabil puteți folosi făină de orez, care este un agent de îngroșare la fel de puternic ca făina albă. Este recomandat să folosiți 2 linguri pentru fiecare lingură de amidon de porumb. La fel ca făina universală, cel mai bine este să o amestecați cu puțină apă înainte de a o adăuga în vas.
Amidon de cartofi
De asemenea, bogat în carbohidrați și sărac în grăsimi, amidonul din cartofi nu conține gluten, nu are gust și vă permite să îngroșați fără probleme preparatele dulci și sărate. În ceea ce privește cantitatea, luați în calcul o lingură de amidon de cartofi la o lingură de amidon de porumb. Un lucru de reținut atunci când folosiți amidon de cartofi, este că îngroașă destul de repede. Prin urmare, adăugați-l încet spre sfârșitul procesului de gătire sau preparatul dvs. va căpăta o consistență mult prea groasă.
Piure instant de cartofi
O altă alternativă pe care o puteți folosi conform rețetei dvs. este piureul instant de cartofi. Ar trebui să adăugați 1 lingură de piure instant de cartofi la 1 linguriță de amidon de porumb. Conținutul său ridicat de amidon face posibilă îngroșarea diferitelor preparate, cum ar fi supe, sosuri sau creme, și le conferă o textură cremoasă.
Semințe de in
Înmuiate în apă, semințele de in se umflă și capătă un aspect gelatinos ca amidonul de porumb. Vreți să încercați această opțiune pentru a înlocui o lingură de amidon de porumb? Într-un pahar, amestecați o lingură de semințe de in măcinate cu 4 linguri de apă și așteptați 10 minute până obțineți un gel opac care să se încorporeze direct în preparatul dumneavoastră. Atenție totuși, semințele de in au un gust ușor dulce. Prin urmare, trebuie să vă adaptați rețeta, în special cantitatea de zahăr pe care o adăugați.
Făină de porumb
Când bobul de porumb este măcinat fin, se poate transforma în mălai cu conținut ridicat de amidon, care acționează ca un agent de îngroșare foarte eficient în rețete, în special la întărirea ușoară a lichidelor. Este mai aspru, dar poate da produsele dvs. de patiserie o textură mai solidă și sosului dvs. o impresie de grăsime, datorită culorii sale aurii. Utilizați făina de porumb într-un raport de 2:1 ca înlocuitor în orice rețetă care necesită amidon de porumb: 2 linguri de făină la 1 lingură de amidon de porumb. Pentru acest tip de utilizare se mai recomandă să diluați făina în apă înainte de a o adăuga în amestec, pentru a facilita încorporarea sa în preparat.
Aspecte finale
Utilizarea acestor înlocuitori pentru amidonul de porumb poate schimba ușor gustul, textura sau aspectul preparatului final. Cu toate acestea, recomandăm aceste alternative atunci când nu aveți la îndemână ingredientul original. Pentru că dacă veți omite sau elimina amidonul de porumb din rețetă, sosul dvs. va fi prea subțire și apos. Așadar, dacă vă treziți vreodată fără amidon de porumb în dulapuri, dar aveți nevoie de el pentru rețeta dvs., ce veți face?
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.