Uleiul de migdale este un produs care poate avea numeroase beneficii pentru piele. De fapt, atunci când este aplicat în mod regulat, acționează asupra pielii uscate, oferindu-i catifelare și strălucire. Prepararea acestui ulei este un proces relativ simplu, care ne permite să avem unul dintre cele mai bune produse de îngrijire a pielii, fără prea mari costuri și cu siguranță mai natural decât cel de pe piață, care conține aditivi. Prin urmare, în acest articol, vom vedea cum se face uleiul de migdale de casă.
Utilizările, proprietățile și beneficiile uleiului de migdale
Uleiul de migdale este utilizat în principal în cosmetică și dermatologie ca un emolient – protector al pielii, și în cremele cu acțiune hidratantă, anti-mâncărime și împotriva arsurilor solare.
Datorită compoziției sale acide deosebite, răspândit pe piele, uleiul de migdale se integrează foarte bine cu filmul hidrolipidic, împiedicând astfel evaporarea apei din piele. Prin urmare, acest lucru îi conferă proprietăți hidratante, care sunt ideale atât în cazul pielii uscate cât și în cel al părului uscat.
De asemenea, proprietățile sale elastifiante fac din uleiul de migdale dulce un aliat excelent împotriva vergeturilor de pe pielea abdomenului, coapselor, șoldurilor și a sânilor.
Și nu în ultimul rând, uleiului de migdale are deasemenea proprietăți antioxidante și anti-îmbătrânire, grație dozei mari de vitamina E pe care o conține, și care la rândul său este deosebită de importantă pentru piele.
Cum se prepară uleiul de migdale?
Ingrediente:
- Migdale neprăjite
- Ulei de măsline (cel puțin 2 sau 3 linguri)
- Apă
- Râșniță/Blender
- Tigaie
Mod de preparare:
Pentru a pregăti ulei de migdale, punem migdalele în râșniță/blender și începem să mărunțim la viteză mică, crescând-o treptat. Migdalele trebuie zdrobite bine până se obține un aluat ușor lipicios. Dacă pulberea rămâne lipită de părțile laterale, oprim și curățăm blenderul.
Tocăm până se transformă într-un amestec suficient de consistent. Adăugăm pulberea rezultată într-o tigaie și turnăm apă deasupra, apoi punem totul la fiert. În ceea ce privește dozele, în medie, din câteva căni de migdale obținem în cele din urmă aproximativ 4 sau 5 linguri de ulei.
Pentru fierbere, este în mod natural necesar să aducem amestecul de apă cu migdale din tigaie la gradul de fierbere. Această fază servește pentru a amesteca totul bine, de aceea, este necesar să verificăm constant amestecul, pentru a verifica dacă procesul are loc corect. În această fază, particulele de ulei de migdale vor începe să se separe complet de preparat.
De îndată ce particulele de ulei s-au desprins și resping moleculele de apă, adăugăm o lingură de ulei de măsline. Repetăm acest pas de câteva ori pentru a favoriza separarea de compus. După câteva minute, când preparatul este gata, adăugăm ultima lingură de ulei și lăsăm amestecul să se răcească, până când stratul de ulei de pe suprafață devine mai gros, luând o culoare galben închis.
După acest timp, când uleiul s-a separat și plutește complet deasupra apei, îl putem colecta și folosi pentru îngrijirea părului, pielii și aromaterapie.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.