Doriți să aflați dacă cartoful dulce s-a stricat sau nu? Nimic mai simplu…, consultați toate modalitățile prin care puteți afla acest lucru!

Pașii pentru a afla:

– Examinați cartoful dulce pentru a vedea eventualele semne de deteriorare, cum ar fi umezeală, pete maronii închise, mici crăpături sau putregai la suprafață, precum și un miros urât. Aceste bucăți pot fi îndepărtate de restul cartofului, dar cu toate acestea, gustul acru ar fi putut infecta restul legumei dvs.

– Tăiați cartoful dulce și verificați dacă prezintă o pată maronie închisă la interior. Pentru a face acest lucru, tăiați-l longitudinal (pe lungime) și observați cu atenție aspectul pulpei: ar trebui să aibă culoarea caracteristică, fără „pete” întunecate.

– O altă modalitate de a vă da seama dacă cartoful dulce este deteriorat, este prin contactul cu pielea. Pentru a face acest lucru, treceți cu degetele pe suprafața cartofului dulce și, dacă observați că coaja este încrețită și uscată, poate fi un semn că leguma este stricată.

– Căutați colții mici sau rădăcinile care ies din cartoful dulce. Mugurii noi sau germenii mici sunt mai clari sau au o culoare mai deschisă (verzuie) care, spre deosebire de cei vechi sunt inofensivi. Rădăcinile apărute lângă cele vechi sunt un semn clar că cartoful dulce s-a stricat.

– De asemenea, dacă vedeți că în anumite zone coaja cartofului are o tentă verziue, înseamnă că a fost expusă la soare în exces, ceea ce determină formarea solaninei. În cantitate mare, acest compus este toxic, dar dacă consumați într-o doză foarte mare (mai mult de o pungă de 10 kilograme de cartofi verzui).

 

Comentarii pe Facebook