Marea varietatea de leguminoase nu au fost niciodată consumate doar din cauza gustului, ci și pentru substanțele valoroase pe care le conțin, care au adus întotdeauna o contribuție importantă la menținerea stării de sănătate. Iar, pentru capacitatea lor de a hrăni, timp de secole a reprezentat baza dietei multor popoare. Cu toate acestea, astăzi, atunci când cumpărăm leguminoase ar trebui să ne asigurăm întotdeauna că semințele sunt intacte, că nu există corpuri străine în ele, precum și să aflăm despre originea lor: este mai bine să alegem produse locale, va trebui să citim cu atenție eticheta, verificând unde au fost ambalate. Dar cum ne dăm seama dacă leguminoasele sunt bune pentru consum? Haideți să aflăm împreună!
Cum ne dăm seama dacă leguminoasele sunt bune?
Când vorbim despre leguminoase, ne referim la sămânța care crește în interiorul plantelor din familia leguminoaselor. Așa încât, leguminoasele sunt un tip de legume care se recoltează doar pentru a obține semințele uscate, precum fasolea uscată, soia, lintea, mazărea etc.
Să vedem ce trebuie să facem pentru a ști dacă aceste leguminoase sunt în stare bună:
1. Să verificăm dacă sunt bine uscate, fără mucegai și fără mici germinații, deoarece asta înseamnă că la un moment dat au fost umezite.
2. Să le scufundăm în apă, cele care plutesc trebuie îndepărtate, deoarece nu sunt bune. Le vom folosi pe toate cele care au rămas în partea de jos a vasului.
3. Să verificăm dacă păstăile (în cazul leguminoasele proaspete) lor au o formă aproape perfectă, vârfurile lor sunt drepte și ferme și de o culoare verde strălucitoare.
Cum se păstrează leguminoasele?
Cel mai bun mod de a le păstra fără a-și pierde proprietățile originale, este în borcane de sticlă, cu capac etanș și depozitate în locuri uscate, întunecate și departe de orice sursă de căldură.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.