Home Nou, Tehnologie Cum poți verifica dacă bateria telefonului este în stare bună de funcționare sau dacă trebuie schimbată?
NouTehnologie

Cum poți verifica dacă bateria telefonului este în stare bună de funcționare sau dacă trebuie schimbată?

Urmareste-ne pe Google News

baterie-android
Temperatura prea mare sau prea scăzută dar și încărcarea pe toată durata nopții pot afecta în timp bateria telefonului, iar dacă vă faceți griji cu priviri la starea de sănătate a acesteia, trebuie să știți că există mai multe moduri de a afla dacă bateria smartphone-ului dvs. este uzată sau nu.

Pe unele telefoane dotate cu Sistem de Operare Android există posibilitatea de a verifica starea bateriei prin introducerea unui cod secret de la tastatura telefonului.

Acest cod este “*#*#4636#*#*” și este unul dintre diferitele coduri “secrete” care permit diferite operațiuni în Android. În acest caz, acest cod oferă detalii cu privire la durata de viață a bateriei sau voltaj, astfel putem afla dacă bateria telefonului trebuie schimbată (de exemplu: durată de viață este de 50%).

Din nefericire, această opțiune nu funcționează pe toate smartphone-urile, de aceea, este ideal să folosiți una dintre aplicațiile existente precum CPU-Z și Ampere pentru a testa starea de sănătate a bateriei. Cu aceste aplicații puteți verifica cu ușurință starea de încărcare, cu diferite încărcătoare și timpul de descărcare.

O altă modalitatea de a afla dacă starea de sănătate a bateriei telefonului este bună fără a recurge la aplicații este să verificați dacă bateria este umflată (în cazul în care nu perceptibil, încercați să o rotiți pe o suprafață plană).

Încărcarea bruscă în timpul procesului de încărcare și descărcarea rapidă poate fi, de asemenea, un semn că bateria este deteriorată, dar nu în toate cazurile, deoarece poate fi necalibrată.

Comentarii pe Facebook
4/5 - (3 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!