Așchiile de ciocolată sunt foarte bune pentru decorarea, deoarece dau un aspect mai deosebit prăjiturilor, budincilor, plăcintelor și altor deserturi. Realizarea lor nu este întotdeauna o sarcină atât de simplă și necesită un pic de practică, iar dacă doriți să învățați cum să faceți fâșii de ciocolată, aruncați o privire la acest articol, în care vă vom învăța modalitățile prin care puteți face bucăți de ciocolată.

INGREDIENTE:

  • 1 tabletă de ciocolată albă sau neagră, 170g
  • 1 cuțit de decojit legume sau răzătoare de coajă/​​brânză
  • 1 spatulă de lemn
  • Hârtie pergament

MODUL DE A FACE:

Există două posibilități pentru a face fâșii de ciocolată cu ajutorul unui decojitor de legume sau a unei răzători de coajă/​​brânză, și anume:

1. În primul mod, folosim căldură pentru a înmuia ciocolata, introduceți tableta de ciocolată în cuptorul cu microunde, timp de 15 secunde.

Când ciocolata s-a topit complet, turnați-o pe o foaie de hârtie pergament și întindeți-o bine cu o spatulă sau un cuțit.

Lăsați ciocolata să se răcească, și puteți grăbi acest proces introducând-o în frigider sau congelator.

De îndată ce s-a răcit, luați un cuțit de curățat legume și treceți-l cu grijă peste ciocolată pentru a forma valuri de ciocolată.

2. În al doilea mod, folosim rece, în loc de căldură, ciocolata trebuie să fie mai fermă, decât cea la temperatura camerei, și în funcție de anotimp sau regiune, va trebui să o lăsați, timp de câteva minute la congelator, astfel încât să fie tare.

Scoateți ciocolata din congelator și răzuiți-o cu decojitorul de legume imediat după, înainte de a se încălzi.

Dacă preferați fâșii mai mici, puteți rade tableta de ciocolată cu o răzătoare de brânză. În acest fel, veți obține fâșii mai fine.

 

Comentarii pe Facebook