La femei apariția ciclului menstrual este de multe ori un fenomen asociat cu indisponibilitatea temporară și chiar cu pierderea performanței fizice, deoarece acest proces biologic natural poate fi însoțit de o serie de simptome nedorite (dureri de cap, greață, crampe abdominale, etc.) și disconfort care nu permit desfășurarea anumitor activități.

Foarte frecvent femeile nu mai pot avea relații intime timp câteva zile. În afară de asta, atunci când data menstruației coincide cu un eveniment foarte important, cum ar fi o petrecere, o excursie, un examen etc., apare ideea de amânare a menstruației. Ce este demn de remarcat, este faptul că nu există nici un pericol pentru sănătate dacă întârziați menstruația.

Multe femei doresc să amâne menstruația prin urmare, am decis să venim în ajutorul acestora cu o serie de soluții și de sfaturi practice pentru a le ajuta să își ducă la bun sfârșit această dorință. Iată care sunt acestea!

Cum să întârzieți menstruația?


Pilula contraceptivă

O modalitate bună de a întarzia menstruația este de a menține nivelul ridicat de progesteron care este hormonul implicat în ciclul menstrual. Și pentru asta, femeile pot folosi pilula contraceptivă. Administrarea continuă a pastilelor combinate induce o întârziere prelungită a perioadelor menstruale: în unele cazuri apare încetarea menstruației. Ciclul menstrual este pus la odihnă, la fel ca în timpul unei sarcini.

Tot ce trebuie să faceți este să continuați să luați anticoncepționale în timpul zilelor de pauză, astfel veți putea întârzia menstruația pentru o anumita perioadă de timp.

Stresul

Se știe că stresul și anxietatea pot provoca o întârziere a menstruației. De aceea, femeile au de multe ori menstruații întârziate. Atunci când nu se odihnesc și nu relaxează suficient femeile pot avea o întârziere a ciclului cu câteva zile.

Pentru întârzierea ciclului menstrual nu trebuie neapărat să fiți stresate sau anxioase, însă vă sugerăm o metodă eficientă de întârziere a menstruației care poate funcționa cu efecte similare: exerciții fizice și sport. Efortul fizic crește nivelul de estrogen și îi trimite corpului semnale că nu ar trebui să declanșeze menstruația.

De exemplu: puteți alerga, puteți face gimnastică, aerobic, ș.a.m.d.

Apa rece

Apa rece este de asemenea eficientă atunci când doriți să întârziați menstruația, deoarece poate bloca, încetini și întârzia fluxul de sânge al menstruației. Faceți băi dese cu apă rece, fiindcă acest lucru va menține temperatura corpului scăzută iar menstruația va fi întârziată.

Dispozitiv de administrare intrauterină (DIU) de progestin

O altă opțiune pe care o puteți încerca pentru a amîna menstruația este să îi cereți medicului dvs. să vă insereze un dispozitiv de administrare intrauterină de progesteron. Acest dispozitiv hormonal care emite progesteron în doze mici, are avantajul că nu necesită înlocuire după o anumită perioadă de timp. Acesta poate rezista între 5 ani sau 7 ani, însă cu toate astea, poate fi eliminat chiar mai devreme.


Amânați ciclul menstrual prin alimentație

Un remediu naturist care amână menstruația este oțetul de mere. Prin urmare este necesar să consumați zilnic 4 linguri sau lingurițe de oțet de mere dizolvate într-un pahar de apă. Această băutură trebuie consumată de trei ori pe zi pentru a amâna cu succes ciclul menstrual.

O altă soluție ar fi să aplicați comprese cu oțet de mere pe abdomen, care amână ciclul cu 1-2 chiar 3 zile!


Pentru a întârzia menstruația este necesar să evitați consumul de plante care declanșează menstruația (emenagoge). Printre plantele emenagoge se regăsește, salvia, angelica, pelinul, coada șoricelului, creasta cocoșului (Leonurus cardiaca), bujorul alb și busuiocul cerbilor (Mentha pulegium).

De asemenea, este important să evitați alimentele picante, care conțin piper, usturoi, ardei iute, ghimbir, turmeric, sofran și pătrunjel atunci când se doriți să întîrziați menstruația.

În afară de cele menționate un pic mai sus, trebuie să evitați anumite fructe și legume, cum ar fi kiwi, roșii, papaya, ardei, broccoli si citrice care sunt bogate in vitamina C, deoarece provoacă creșterea peretelui uterului și contracția uterină.

Cum sa intarzii venirea menstruatiei?
5 (100%) 2 votes

Comentari

comentari