Home Nou Cum să te cureți la fund după fiecare defecare?
Nou

Cum să te cureți la fund după fiecare defecare?

Urmareste-ne pe Google News

Anusul și zona adiacentă acestuia sunt cele mai murdare părți ale corpului – după defecare, rămân particule de fecale pe acestea. Iar o curățare incorectă a acestor zone ale fundului poate conduce la disconfort, precum mâncărime, durere, probleme cu golirea canalului terminal al intestinului gros și la sângerare. În cele mai multe cazuri, alegem hârtia igienică ca mijloc de curățare a acestor părți intime. Din ce în ce mai mult, folosim șervețele umede pentru o spălare mai eficientă și mai igienică a anusului. Alții fac duș pentru a-și spăla fundul. Dar cum să te cureți corect la fund după defecare? Răspunsul, îl aflăm din materialul următor!

De ce este important să ne curățăm fundul după fiecare defecare?

Cu toții am avut un scaun lipicios sau moale în viața noastră și asta este tragedia. În această situație folosim hârtie igienică iar de multe ori, nici cea mai moale, nici cea mai bună hârtie nu ne va putea îndepărta murdăria de pe suprafața anusului și a firelor sale de păr. Rezultatul final al acestei ștergeri parțiale îl reprezintă rufele murdare, mirosul neplăcut și iritația pielii. Pe de altă parte, hârtia igienică nu este neapărat bună pentru sănătatea noastră. Hârtiile cu parfum sau fără parfum, sunt aditivate cu substanțe chimice chiar în momentul tipăriri. Acestea atacă pliurile mucoasei anale din cauza frecării și a produselor pe care le conțin. Mai mult decât atât, o ștergere incompletă a materiei fecale întărită care se transformă în pietricele mici cu margini ascuțite, ne vor răni în mod constant membrana mucoasă delicată a sfincterului anal, provocându-ne inflamație și micro-traumă a anusului. De aici apar hemoroizii, și constipația, uneori provocate de întârzierea deliberată a scaunului datorita senzației dureroase care însoțește actul de defecație.

La persoanele care suferă de hemoroizi, riscul de infecție și apariția diferitelor tipuri de infecții crește. Persoanele care suferă de varice ale rectului ar trebui să monitorizeze în special igiena locurilor intime. De asemenea, femeile în special ar trebui să aibă grijă să îndepărteze reziduurile de scaun din față spre spate pentru a evita contaminarea vaginului cu bacterii intestinale.

Cum se curăță corect fundul după fiecare defecare?

Toată lumea face caca, dar nu toată lumea are o igienă corectă. Curățarea atentă a zonei anale ajută la evitarea problemelor și contribuie la bunăstarea noastră generală. La urma urmei, nimeni nu merită să aibă mâncărime și disconfort în regiunea anală. Iată un ghid cu pașii necesari curățării corecte a fundului după fiecare defecare:

Pasul 1: Folosirea hârtiei igienice pentru ștergerea fundului

Prima recomandare utilă este să evacuăm complet fecalele. Așezați pe toaleta cu poziția înainte, dacă suntem bărbat, ne putem șterge cu hârtie igienică din spate către față, dar dacă suntem femeie, trebuie să ne ștergem mereu din față către spate pentru a evita riscul de infecție a tractului urinar. Totuși, trebuie să reținem că nu trebuie să frecăm prea tare, deoarece ne putem provoca iritații. De asemenea, pentru a curățare cât mai bună, este recomandat să nu ne ridicăm de pe toaletă când folosim hârtie igienică. Trebuie să ne ștergem din poziția în care stăm așezați, deoarece atunci când ne ridicăm, nu putem aduna ajunge la toate fecalele dintre fese.

Pasul 2: Folosirea șervețelelor umede pentru o curățare delicată

Acum că știm cum să ne ștergem, ar trebui să ținem cont că este o parte delicată. Terminarea procesului de ștergere cu o hârtie igienică umedă de unică folosință, care este delicată cu pielea, ne va ajuta să prevenim necesitatea de a ne șterge energic. Prin acest lucru vom reduce considerabil riscul de a dezvolta o iritație sau o infecție.

Pasul 3: Folosirea apei pentru o curățare mai bună

Cel mai corect mod este să ne spălăm cu apă ușor rece (temperatura confortabilă) cu/fără săpun. Și având în vedere realitatea, există multe modalități de igienă: un bideu, un duș sau dispozitive speciale pentru toaletă. Pentru a face acest lucru, tot ce avem nevoie este să direcționăm jetul de duș chiar în zona anusului. De asemenea, pentru o curățare ideală, ar trebui să folosim întotdeauna numai apă și săpun neutru. Iar după spălare, trebuie să uscăm doar zona fundul cu un prosop moale, astfel încât anusul să nu fie umed și susceptibil la proliferarea bacteriilor.

Sfaturi importante pentru o igienă adecvată – pentru o igienă adecvată nu trebuie să:

  • Utilizăm șervețelelor parfumate care pot provoca infecții ale pielii;
  • Ne curățăm anusul fără a ne fi spălat în prealabil pe mâini cu apă și săpun;
  • Folosim hârtie igienică de proastă calitate și produse agresive cu parfum care sunt capabile să provoace iritații locale;
  • Frecăm într-un mod agresiv pentru a ne curăța anusul;
  • Exagerăm cu curățarea, deoarece aceasta ne poate provoca și iritații la nivelul anusului.
Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!