Home Nou Cum să transplantăm palmieri de interior?
Nou

Cum să transplantăm palmieri de interior?

Palmierii crescuți în case, la fel ca toate plantele, au nevoie de înlocuirea ghivecelor și de reînnoirea substratului de pământ, deoarece rădăcinile lor au absorbit toți nutrienții din îngrășământ și nu mai au spațiu de extindere, și prin urmare, planta nu mai poate crește. De aceea, în acest articol vă vom arăta cum să transplantați palmieri de interiori, astfel încât să obțineți cel mai bun rezultat.

La fiecare 2-3 ani, este necesar să faceți transplantări pentru speciile de palmieri Areca și Chamaedorea, și nu numai. Înainte de face acest lucru, trebuie să pregătiți un substrat, un ghiveci cu o dimensiune adecvată, pentru a nu deteriora rădăcinile lungi și stratul de drenaj. În primul rând, trebuie să plasați stratul de drenaj în partea inferioară a ghiveciului. Apoi, umpleți ghiveciul cu un amestec bogat, moale și cu o capacitate bună de drenaj. Un amestec bun este compus dintr-un strat de frunze, substrat universal și nisip, în părți egale. Așezați un strat de pietriș pe fund pentru a facilita drenajul.

Transplantarea ar trebui să o faceți între lunile mai și iunie, perioada în care cresc mai multe rădăcini, ceea ce contribuie la o înrădăcinare rapidă. În cazul palmierului Kentia, care are o creștere foarte lentă, transplantul este recomandabil numai dacă este esențial, rădăcinile sale fragile suferă în urma acestei operațiuni.

Când schimbați vasul, este foarte recomandat să efectuați transplantarea pe balcon sau terasă, sau cu grijă, încât să evitați eventualele pete pe podea. Deși, este necesar să aveți grijă de rădăcini, adevărul este că sunt plante foarte rezistente și, dacă se rupe vreo rădăcină, nu va fi o mare problemă. Cu toate acestea, este necesar să vă asigurați că rădăcina nu se dezintegrează, altfel încât să-i permită plantei să se întărească și să se reînrădăcineze bine.

Umeziți puțin rădăcina (doar puțin, nu trebuie saturată cu apă) pentru a ușura extragerea din ghiveci. Pentru a verifica dacă planta este gata, apăsați ușor pe marginile vasului. În acest fel, veți putea vedea dacă planta va ieși cu puțin efort. De asemenea, dacă vedeți o mulțime de rădăcini care încep să se târască de-a lungul marginii ghiveciului, atunci planta dvs. este pregătită pentru a fi transplantată. Trebuie să încercați să nu spargeți vasul, acest lucru este crucial, mai ales în cazul Kentiei, ale cărei rădăcini delicate nu pot fi expuse aerului.

Pentru a ajuta, adăugați câteva picături dintr-un stimulator de creștere (vândute în farmacii); deci rănile se vor vindeca mai repede și palmierul va putea să își reia creșterea în cel mai scurt timp posibil.

Acordă o notă acestui articol!
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!