Parfumul său delicat și compoziția uleiul de măceșe îi conferă proprietăți de regenerare excepționale. Produs dintr-o floare sălbatică, uleiul de măceșe are efecte anti-îmbătrânire, anti-riduri, anti-vergeturi, anti-cicatrici și nu numai, făcându-l un aliat esențial pentru frumusețe. Cu toate acestea, pentru a-i spori efectele, este important să știți care este cel mai bun mod de a-l aplica pentru a obține cel mai bun rezultat. De aceea, în cele ce urmează, vă explicăm cum să aplicați ulei de măceșe.
Rosa rubiginosa, acest trandafir uimitor care crește în America de Sud nu este îndrăgit doar pentru mirosul său plăcut. Astfel că, din petalele sale albe unde se dezvoltă fructe și semințe, se extrage ulei de măceșe presat la rece. La rândul său, acest ulei conține acizi grași, în special omega-3, 6 și 9, care sunt foarte utili în promovarea vindecării, de aceea este supranumit și „colagen vegetal”.
De fapt, uleiul de măceș repară pielea slăbită. Este recomandat în special să-l aplicați pe pielea uscată care este predispusă la vergeturi. Cei care suferă de acnee îl pot folosi și pentru a reduce apariția petelor.
Pe lângă o compoziție bogată, în special acizi grași polinesaturați, acesta dezvăluie o compoziție variată în fitosteroli, scualeni, vitamina E, carotenoizi, dar și în compuși fenolici. Vitaminele E și A oferă în special proprietăți anti-oxidante care sunt foarte importante în combaterea ridurilor. Într-adevăr, luptând împotriva radicalilor liberi, una dintre cauzele majore ale îmbătrânirii țesuturilor, uleiul de măceșe își va întări acțiunea împotriva ridurilor.
De asemenea, măceșul este un agent anti-îmbătrânire excepțional. Compus din vitamina A, retinol și retinoizi, este eficient în netezirea liniilor fine și încetinirea apariției primelor semne ale îmbătrânirii. Pur și simplu, aplicat direct pe piele formează o barieră de protecție împotriva uscăciunii și a pierderii de apă. Astfel, epiderma este mai bine protejată împotriva agresiunilor externe, cum ar fi cea a razelor UV sau a poluării. Îmbogățit cu carotenoizi, uleiul de măceșe are și capacitatea de a da un impuls extraordinar: netezește pielea feței și îi conferă o mai mare strălucire.
Cum se aplică uleiul de măceșe?
Dacă doriți să aplicați ulei de măceșe, va trebui să începeți prin a vă curăța bine fața și mâinile. Apoi, aplicați pur și simplu trei picături de ulei de măceșe în orele primele ore ale dimineții și seara pentru a vă hidrata pielea. Răspândiți-l bine cu degetul inelar și așteptați ca pielea să îl absoarbă. Astfel, veți vedea eficiența uleiului de măceș pe vergeturi, pe care le previne și atenuează, precum și micile cicatrici, pe care le estompează în mare măsură.
Aplicându-l dimineața și seara ca tratament, dar și ca cremă de zi sau de noapte, uleiul de măceșe va fi aliatul dvs. antirid. Nu numai că vă ajută să preveniți îmbătrânirea tenului, ci și să umpleți ridurile superficiale. Îi conferă pielii dvs. tonus și îl puteți folosi și dacă sunteți predispus la rozacee. De asemenea, este posibil să amestecați câteva picături din acest produs cu crema obișnuită anti-îmbătrânire.
Se recomandă utilizarea acestui produs ca tratament, timp de aproximativ trei săptămâni (care trebuie reînnoit după două luni). Reparator și regenerant, acest ulei este indicat și în cazurile de rozacee, eczeme sau psoriazis și vă ajuta la ameliorarea pielii arsă de soare.
Rețete de casă pentru înfrumusețare cu ulei de măceșe
- Rețetă anti-îmbătrânire
Turnați și amestecați 10 ml ulei vegetal de măceșe,10 ml ulei vegetal din germeni de grâu, 30ml ceară de jojoba și 6 picături de ulei esențial de trandafir. Apoi, aplicați câteva picături din acest amestec pe zonele cu probleme și masați într-un mod delicat.
- Rețetă împotriva ridurilor
Pregătiți un ser format din 20 ml de ulei de măceșe, 10 ml de ulei de argan, 4 picături de ulei esențial de migdale și 2 picături de ulei esențial de rozamarin. Puneți trei picături pe degetul inelar și distribuiți-l în principale în zonele pielii cu acumulare de riduri faciale.
- Rețetă împotriva cicatricilor
Pe cicatrice, aplicați un amestec format din 2 picături de ulei de măceșe, 1 picătură de ulei esențial plantă curry (helichrysum italian) și 1 picătură de ulei esențial de rozmarin verbenon. Răspândiți bine în mod circular și așteptați ca pielea să absoarbă amestecul.
- Rețetă împotriva vergeturilor
Amestecați 30 ml de ulei de măceșe și 10 ml de ulei de argan, adăugați 2 ml de ulei esențial de trandafir și ulei esențial de cocos, 3 ml de ulei esențial de muștar, ulei esențial de lemn de trandafir și ulei esențial de mirt verde. Aplicați zilnic amestecul obținut direct pe vergeturi.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.