Cum se curăță măturile și periile?

iun. 4, 2019
One Min Read
161 Views
curatare matura

Printre cele mai utilizate ustensile din locuință este, fără îndoială, mătura și peria de curățat, și în timp ce ne ajută să măturăm și să lăsăm casa sau curtea impecabilă, este important să fie întotdeauna curată. În cele ce urmează, vă arătăm cum se curăță măturile și periile, într-un mod simplu și rapid.

Importanța curățării măturilor și periilor

Măturile și periile sunt realizate din păr sintetic sau peri din plastic, care se încarcă cu murdărie o dată cu utilizarea lor zilnică. În plus, acestea atrag adesea bacterii care pot dăuna sănătății oamenilor și animalelor. Prin urmare, este important ca după o folosire îndelungată să se dezinfecteze sau să se mențină o igienă corespunzătoare.

De fiecare dată când terminăm curățenia generală a locuinței noastre, trebuie să curățăm foarte bine uneltele noastre de curățare sau cel puțin o dată pe săptămână.

Pași pentru curățarea măturii și periei:

Mai întâi trebuie să îndepărtăm toate resturile de mâncare, puf, etc. din firele lor, astfel încât să putem preveni răspândirea bacteriilor. O metodă de curățare a măturii sau a periei este să o frecăm cu putere de balustrada balconului sau de podeau de la terasă.

Apoi să o introducem într-o găleată unde va exista un amestec de apă cu o lingură mare de amoniac. O lăsăm acolo o perioadă de timp.

În final, continuăm să o spălăm cu multă apă și în final să o punem la uscat.

Este recomandat să nu o folosim din nou până nu se usucă în totalitate.

Exit mobile version