Home Nou Cum se dezgheță și să curăță frigiderul simplu și rapid?
Nou

Cum se dezgheță și să curăță frigiderul simplu și rapid?

Urmareste-ne pe Google News

Dezghețarea frigiderului nu este cu siguranță o operație distractivă, însă este absolut necesară pentru întreținerea aparatului. Aflați cum să-l dezghețați și curățați simplu și rapid și în cel mai eficient mod în doar 5 pași!

Dezghețarea frigiderului este una dintre cele mai neplăcute operațiuni care trebuie efectuate acasă, dar este mai bine să nu o evitați: mai ales dacă doriți să garantați funcționarea corectă a aparatului dvs. De fapt, gheața ar putea provoca defecțiuni prin exercitarea unei presiuni asupra instalației, motiv pentru care trebuie decongelat de cel puțin două ori pe an, de preferință la fiecare schimbare de anotimp. Dezghețarea vă va permite să economisiți și energie electrică: fiindcă atunci când există multă gheață în frigider sau congelator, poate consuma cu până la 20% mai multă energie electrică.

Decongelarea frigiderului pentru a fi efectuată în mod ideal înainte de weekend sau înainte de sărbători, când există puține alimente în interior. Această operație trebuie deasemenea însoțită de o curățare mai minuțioasă a aparatului pentru a-l igieniza și a-l curăța de mirosurile urâte.

Experții spun că este ideal să curățați frigiderul la fiecare două luni, pentru a preveni acumularea de gheață în pereți. Așadar, să aflăm împreună cum se dezgheță rapid frigiderul în 6 pași simpli!

1. Deconectați și goliți frigiderul

Înainte de a dezgheța frigiderul, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să deconectați frigiderul, apoi să îl goliți și să nu lăsați resturi de alimente înăuntru, pentru a preveni deteriorarea acesteia. Astfel, va trebui să scoateți toate alimentele și să le depozitați într-un loc răcoros. De asemenea, nu uitați să rotiți butonul termostatului la zero.

2. Accelerați procesul cu apă caldă

Pentru ca frigiderul să poată fi decongelat în cel mai bun mod posibil și, mai ales, cât mai repede posibil, puteți ajuta procesul de dezghețare punând oale cu apă fierbinte în el. Așezați-le în congelator, astfel încât gheața să se topească mai ușor.

În continuarea, pentru a grăbi procesul deasemenea puteți folosi cârpe înmuiate în apă fierbinte, cu care veți freca apoi interiorul frigiderului.

3. Continuați cu curățarea frigiderului

Pentru a curăța stratul de gheață acumulat în frigider, utilizați o cârpă sau un burete și săpun. Nu folosiți niciodată o cârpă care poate zgâria pereții frigiderului și, desigur, nu utilizați un cuțit pentru a îndepărta gheața. În cazul petelor încăpățânate, faceți o cremă cu bicarbonat și puțină apă, frecați și lăsați să acționeze 40 de minute.

4. Curățați congelatorul pentru a dezgheța mai bine frigiderul

Cea mai bună formulă pentru eliminarea stratului de gheață este de a utiliza o cârpă moale și săpun și o altă cârpă uscată, care vă va ajuta să uscați umezeala. După ce ați terminat curățarea, luați în considerare utilizarea unui produs specific care absoarbe mirosurile. Apa și oțetul vor funcționa bine, mai ales dacă aveți o problemă cu mirosurile de resturi de mâncare și mucegai.

5. Porniți frigiderul din nou

Și iată-ne în ultima etapă a operației. După decongelarea și curățarea corectă a frigiderului, îl puteți conecta din nou și porni din nou. Reglați termostatul la un nivel mai ridicat decât de obicei, astfel încât să se poată răci rapid și să puteți pune alimentele din nou în congelator cât mai curând posibil. Faceți acest lucru numai atunci când ați văzut o apariție ușoară de îngheț. Frigiderul dvs. va funcționa mai bine și va consuma mai puțină energie.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!