Home Nou Cum se păstrează ghebele, râșcovii și hribii?
Nou

Cum se păstrează ghebele, râșcovii și hribii?

În România, ghebele, râșcovii și hribii sunt pur și simplu specii de ciuperci comestibile, numite în popor bureți. În regiunile montane se dezvoltă pe sol calcaros până neutru în păduri de conifere mai ales sub pini și molizi precum sub arbuști de ienupăr, din (iulie) august până în octombrie. Modalitatea de păstrare a acestora rămâne importantă pentru a le folosi pe tot parcursul anului. Pregătirea lor nu necesită cunoștințe speciale și este sunt o minune pentru papilele gustative. În acest articol, vă explicăm cum se păstrează ghebele, râșcovii sau hribii.

Dacă doriți să conservați ghebele, râșcovii sau hribii mai mult timp, atunci trebuie să îi marinați la borcan. Pentru marinata în care aceste ciuperci vor sta toată iarna, fierbeți-le in apă cu sare, timp de 15-20 de minute, după care clătiți-le în apă rece. Faceți un bait dintr-o parte de oțet de 9 grade si trei părți de apă la care adăugați sare, piper, dafin, zahăr, cuișoare și ienibahar. Fierbeți toate aceste ingrediente timp de cinci minute, apoi adăugați ghebele, râșcovii și hribii să mai fiarbă timp de cinci până la zece minute, după care scoateți-i și așezați-i în borcan, apoi turnați baitul fierbinte. Acest proces ucide microorganismele care pot prolifera în borcane. Îi puteți păstra la temperatura camerei sau la frigider. Conservele dvs. sunt gata!

Acești bureții, îi puteți păstra fără probleme cruzi, la congelator. Curățați-i bine, tăiați-i în bucăți și așezați-i într-o pungă etanșă. Apoi, puneți-i în congelator pentru utilizare ulterioară.

De asemenea, puteți să păstrați ghebele, râșcovii și hribii fierți, în congelator. Pentru a-i pregăti, va fi suficient să îi fierbeți în apă clocotită condimentată cu sare și frunze de dafin, fără a fi nevoie să îi prăjiți în prealabil. Bineînțeles, dacă preferați să îi păstrați așa, curățați ghebele, râșcovii și hribii și tăiați-i în bucăți. Puneți-i într-o tigaie cu o lingură de ulei de măsline și prăjiți-i timp de cinci minute. Lăsați-i să se răcească apoi puneți-i într-o pungă etanșă și introduceți-i în congelator.

Există mai multe metode disponibile pentru a conserva ghebele, râșcovii și hribii. Uscarea ciupercilor ajută la conservarea îndelungată. De asemenea, unii oamenii preferă să îi păstreze în borcane, sub formă de zacuscă, salată sau murături.

 

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks