Chiftele de sardine sunt un preparat gustos și sănătos, care pot fi servite atât pe post de aperitiv, dar pot fi și felul doi de mâncare! Imaginați-vă un interior moale și gustos cu pește învelit într-o crustă de pâine crocantă și aurie! Vă încurajăm să le preparați pentru că sunt foarte delicioase și pot fi o opțiune bună pentru membrii familiei dvs. care nu agreează peștele în general, deoarece nu au un gust foarte pătrunzător de pește.
Care sunt beneficiile chiftelelor de sardine?
Aceste chiftele sunt un aliment sănătos pe care îl puteți consuma în mod regulat, astfel încât să puteți profita de toate proprietățile nutritive ale acestui pește albastru, care este bogat în acizi grași esențiali, calciu, vitamina B12, fier, seleniu, fosfor și vitamina D.
Rețineți faptul că sardina este un pește gras care conține o cantitate mare de grăsime. Se estimează că pentru fiecare 100 de grame de carne există 10 grame de grăsime, dar, în ciuda acestui fapt, acest pește are multe proprietăți nutritive, inclusiv o mare sursă de Omega-3, care ajută la reducerea colesterolului și a trigliceridelor, promovând o bună circulație a sângelui și reducând riscul de arterioscleroză și tromboză, printre altele.
Rețetă de chiftele de sardine: gustoasă, simplă și rapidă
- Gătire: Prăjit
- Bucătărie: Mediterană
- Dificultate: Redusă
- Porții: 4
- Timp de preparare: 20 minute
- Timp de gătire: 40 de minute
Ingrediente:
- 2 conserve de sardine cu roșii de 90 de g (pot fi în apă, ulei sau în sos de roșii)
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri de făină
- 2 ouă
- 150 g de pesmet
- 250 g de lapte
- 2 crenguțe de mărar
- 2 crenguțe de pătrunjel verde
- Sare
- Piper după gust
- Ulei pentru prăjit
Cum se prepară chiftelele de sardine?
- Începeți prin a toca ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul mărunt.
- Într-o tigaie, puneți 4 linguri de ulei și căliți ceapa împreună cu usturoiul la foc mic.
- Între timp, deschideți conservele de sardine și scurgeți sosul într-un bol. Dezosați sardinele și pisați-le cu o furculiță.
- Când ceapa și usturoiul încep să se rumenească, adăugați făina și gătiți câteva minute.
- Adăugați sardinele în tigaie și amestecați totul bine. Apoi, adăugați mărarul, pătrunjelul, un praf de sare și piper negru măcinat.
- Începeți să adăugați laptele puțin câte puțin, amestecând până obțineți un aluat cremos.
- Când vedeți că aluatul se desprinde fără probleme de pe tavă, este gata. Rețineți că atunci când se răcește se îngroașă, dar trebuie să fie foarte lichid, pentru că după aceea nu veți mai putea lucra perfect cu el.
- Lăsați aluatul să se răcească puțin. Iar în cele din urmă, acoperiți-l cu folie de plastic și băgați-l la frigider pentru aproximativ 1 oră.
Cum se formează chiftelele de sardine?
- Rupeți bucăți potrivite, cu mâna udă (compoziția e mai fină și mai lipicioasă decât la chiftelele din carne) și modelați-le după bunul plac. De exemplu, le puteți face micuțe, rotunde, pentru aperitiv, mai mari tot rotunde și le puteți face plate sau obișnuite, pentru a le orna cu sos de roșii.
- Treceți-le mai întâi prin pesmet, apoi prin ou bătut și din nou prin pesmet.
- Repetați acest proces până terminați tot aluatul.
Cum se prăjesc chiftelele de sardine?
- Într-o cratiță, încingeți ulei din belșug, de preferat în ulei de măsline virgin (care cel mai stabil la prăjire, adică are cea mai mare rezistență la deteriorarea oxidativă) sau în extravirgin și prăjiți chiftelele, iar când devin aurii, așezați-le pe hârtie absorbantă.
- Serviți chiftelele cu sosul de roșii pe care l-ați pus anterior deoparte.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.