În general, ștecărele sau cablurile aparatelor care sunt folosite frecvent ca mixerul sau fierul de călcat tind să se deterioreze mai rapid, iar în acest caz va trebui să reparați doar cablul sau ștecărul (cel care face contactul între un aparat electric şi priza de curent). În cele ce urmează, vă învățăm cum trebuie să procedați!
Reparați ștecărul sau conectorul priză ștecăr al aparatului
Dacă ștecărul este defect, trebuie doar să îl înlocuiți cu altul care prezintă aceleași caracteristici. Pentru a-l schimba, efectuați următorii pași:
- Deconectați aparatul și tăiați partea uzată din cablu, cu ajutorul unui patent sau cuțit, apoi dezbrăcați izolația care îl protejează de 1 cm (mai mult sau mai puțin).
- Cu ajutorul unei șurubelnițe de dimensiune adecvată, slăbiți șurubul lateral al noului ștecher, pentru a-l desface. Veți vedea două borne (faza și nulul – maro, rosu sau negru pentru faza; albastru pentru nul), în care veți introduce caburile în respectivele găuri și le veți fixa cu ajutorul șurubului.
- Poziționați în centru și firul pentru împământare (dacă există), fixându-l în același fel.
- Acum blocați cablul ce conține cele trei fire, cu ajutorul piedicii (limbei) curbate și cele două șuruburi laterale.
- Montați capacul ștecărului și strângeți cu șurubul extern.
Reparați cablul aparatului electrocasnic
O altă posibilitate este să se fi deteriorat cablul. În acest caz, având în vedere importanța menținerii sale în stare perfectă, se recomandă repararea zonei deteriorate care poate să fie undeva pe lungimea cablului, deși de obicei aceste întreruperi apar tot spre capete. Veți constata unde este întreruperea verificând elasticitatea cablului: în porțiunea respectivă cablul este mai puțin elastic.
Dacă doriți să-l reparați, de obicei este nevoie să tăiați porțiunea defectă și să reînnodați firele. Pentru a face acest lucru, efectuați următorii pași:
- Decojiți cu o lama, aprox. 1 cm din izolația de protecție, chiar în zona deteriorată a cablului.
- Apoi, înfășurați toate firele libere care se găsesc și încercați să nu lăsați niciunul liber.
„Legarea firele se realizează prin răsucire, având-se grijă ca fiecare fir al unei porțiuni de cordon să fie legat de firul corespunzător din cealaltă porțiune.”
- În final, acoperiți locul legăturii cu bandă izolatoare cauciucată.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.