Palmierii crescuți în case, la fel ca toate plantele, au nevoie de înlocuirea ghivecelor și de reînnoirea substratului de pământ, deoarece rădăcinile lor au absorbit toți nutrienții din îngrășământ și nu mai au spațiu de extindere, și prin urmare, planta nu mai poate crește. De aceea, în acest articol vă vom arăta cum să transplantați palmieri de interiori, astfel încât să obțineți cel mai bun rezultat.
Transplantarea palmierilor de interior
La fiecare 2-3 ani, este necesar să faceți transplantări pentru speciile de palmieri Areca și Chamaedorea, și nu numai. Înainte de face acest lucru, trebuie să pregătiți un substrat, un ghiveci cu o dimensiune adecvată, pentru a nu deteriora rădăcinile lungi și pământul care le înconjoară. În primul rând, trebuie să plasați un strat de drenaj pe fundul ghiveciului, de preferință pietriș sau nisip. Apoi, să umpleți ghiveciul cu un amestec bogat, moale și cu o capacitate bună de absorție. Un amestec bun este compus dintr-un strat de frunze și dintr-un substrat universal, în părți egale.
Transplantarea ar trebui să o faceți între lunile mai și iunie, perioada în care cresc mai multe rădăcini, ceea ce contribuie la o înrădăcinare rapidă. În cazul palmierului Kentia, care are o creștere foarte lentă, transplantarea trebuie să o faceți doar dacă atunci când este cazul, deoarece rădăcinile sale fragile suferă în urma acestei operațiuni.
Când schimbați vasul, este foarte recomandat să efectuați transplantarea pe balcon sau terasă, sau cu grijă, astfel încât să evitați eventualele murdării și pete pe podea. Deși, este necesar să aveți grijă de rădăcini, adevărul este că sunt plante foarte rezistente, iar dacă îi veți rupe vreuna, nu vor fi probleme. Cu toate acestea, este necesar să vă asigurați că toate rădăcinile nu se dezintegrează, altfel încât să-i permită plantei să se re-întărească și re-înrădăcineze bine.
Înainte de a transplanta orice palmier, va trebui să îi umeziți puțin rădăcina (doar puțin, nu trebuie să o saturați cu apă) pentru a-l putea extrage mai ușor din ghiveci. Pentru a verifica dacă planta poate fi îndepărtată din vechiul său ghiveci, apăsați ușor pe marginile sale. În acest fel, veți putea vedea dacă planta va ieși cu puțin efort. De asemenea, dacă vedeți o mulțime de rădăcini care încep să se tragă de-a lungul marginii ghiveciului, atunci planta dvs. este pregătită pentru a fi transplantată. Trebuie să încercați să nu spargeți vasul, acest lucru este crucial, mai ales în cazul Kentiei, ale cărei rădăcini delicate nu pot fi expuse aerului.
În final, pentru a susține planta pe care tocmai ați transplantat-o, adăugați-i câteva picături de stimulator de creștere (vândut în farmacii), care are rolul de-o ajuta să își vindece mai repede rănile și totodată să își reia creșterea în cel mai scurt timp posibil.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.