În cadrul zilelor, dedicate dramaturgului Eugen Ionescu, născut la Slatina în urmă cu 105 ani, C.J.C.P.C.T.C. Olt a organizat a IV-a ediţie a Festivalului judeţean de teatru pentru liceeni “Dialogul absurZilor…?”, din cadrul proiectului “Teatru pentru mâine”. Evenimentul a avut loc marţi, 25 noiembrie 2014, la Complexul Cultural “Eugen Ionescu” din Slatina. Au participat 8 trupe de teatru, din licee ale judeţului Olt.
th elevi
Marele premiu şi Trofeul festivalului au fost câştigate de trupa RE-GE, a Colegiului Naţional Radu Greceanu, Slatina, cu piesa „Pisica verde”, de Elise Wilk;
Premiul I – Liceul Teoretic „I.Ghe. Roşca”, Osica de Sus, cu piesa „Frumoasa călătorie a urşilor panda…” de Matei Vişniec;
Premiul II – Colegiul Naţional „A.I.Cuza”, Corabia, cu piesa „Nunta mută” de Adrian Lustig;
Premiul III – Palatul Copiilor şi C.N. Ion Minulescu, Slatina, cu piesa „Cine mă trece strada?” de Emil Paraschivoiu;
Menţiuni: Liceul Teoretic „I.Ghe. Roşca” – Osica de Sus, cu piesa „Rinocerii” de Eugen Ionescu; Liceul „Tudor Vladimirescu”, Drăgăneşti Olt, cu piesa „Întrebarea”, colaj Eugen Ionescu.
Au mai fost acordate şi premii speciale pentru regie, scenografie, interpretare feminină şi masculină, originalitate, debut. Coordonator de proiect, Ristina Baboi.

Bucur Borcan

Comentarii pe Facebook