Tonifiere și creșterea masei musculare sunt doi factori legați de exerciții fizice în scopuri estetice. Totuși, această diferență nu este întotdeauna atât de clară și limpede. Prin urmare, în acest articol am decis să evidențiem care este diferența între tonifiere și creșterea masei musculare (hipertrofie).
Tonifierea masei musculare
Tonifierea înseamnă creșterea tonusului muscular fără a declanșa niciun mecanism legat de creșterea volumului său; un mușchi este tonifiat atunci când pare „ferm” chiar și atunci când este în repaus, fără a presupune contractarea forțată. În programele de tonifiere a musculaturii este nevoie de lucrul la masa musculară, de exerciții care permit consolidarea și eliminarea excesul de grăsime care o acoperă, dar fără ca mușchii să câștige volum. În acest fel, o persoană poate avea o musculatură bine tonifiată și, în același timp, mică.
Creștere masei musculare (Hipertrofia)
Stimularea maximă a creșterii musculare (hipertrofie), pe de altă parte, înseamnă, obținerea celui mai mare număr de celule musculare prin tehnici intense de antrenament și sarcini maxime de lucru. Prin urmare, atunci când vorbim despre creșterea masei musculare presupune că vrem să ne asigurăm că are mai mult volum și că aspectul este unul mai robust. În general, pentru a putea obține masa musculară trebuiesc executate exerciții care lucrează la mai multe grupe musculare deodată.
Exercițiile pentru creșterea volumului muscular combină ridicare de greutăți sau mișcare anaerobă, în completare cu o dietă cât mai sănătoasă, în scopul de a obține mușchi puternici și bine dezvoltați, dar fără un nivel de suprasolicitare a acestora. Cu siguranță, pentru a crește masa musculară trebuiesc crescute treptat greutățile și strădania de a ridica mai mult, astfel încât mușchii să se dezvolte în continuare.
Diferența dintre tonifiere și creșterea masei musculare
Diferența dintre tonifiere și câștigarea masei musculare este aceea că, pentru a obține primul lucru trebuiesc urmate exerciții cu mai multe repetări și cu mai puține greutăți. Pe de altă parte, pentru a câștiga masă musculară, procesul este exact invers, trebuiesc urmate exerciții cu mai puține repetări și cu mai multe greutăți la fiecare dintre ele.