În ziua de luni, 10 septembrie 2018, procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor ALIZADEH AMIR HOSSEIN, RAHIMPOUR SERESHKEH Mahmoud Reza zis „BOBY, NAE ROMEO zis „GRAFI” şi PARVAS HAMID REZA, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc în formă continuată. S-a reţinut că inculpatul Alizadeh Amir Hossein, administrator al unui restaurant de tip fast-food cu specific Iranian situat în municipiul Bucureşti, Bulevardul Constantin Brâncoveanu, a utilizat respectiva locaţie pentru a depozita droguri, sume de bani provenite din vânzarea drogurilor, dar şi pentru a perfecta diferite tranzacţii cu heroină.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpatul efectuează tranzacții cu importante cantități de droguri, de la 500 g heroină în sus/tranzacție, contra sumei de 13.000 – 14.000 euro/0,5 kg. Totodată, a rezultat faptul că, în derularea activităţii infracţionale, inculpatul a fost sprijinit de către un alt cetățean iranian, inculpatul Rahimpour Sereshkeh Mahmoud Reza, tranzacțiile efectuate de către acesta având ca obiect cantități de peste 200 g heroină la prețul de 13.000 – 14.000 euro/0,5 kg, unul dintre clienţii acestuia fiind inculpatul Nae Romeo zis „Grafi”.

S-a constatat faptul că inculpaţii au coordonat, în proporție de 50-60%, piața ilicită a traficului de heroină din București, fiind cea mai importanta rețea de trafic de heroină care a acționat în capitală.

Cu ocazia activităţilor efectuate în cauză au fost indisponibilizate 800 de grame de heroină, 50 de grame de cocaină, 3.195 de euro, 770 de lire sterline, 300 de dolari americani, 15.200 de lei, 9 autoturisme și 25 de telefoane mobile.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcția Operațiuni Speciale.

Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Bucur Borcan

Facebook Comments
Recenzia dvs.: Cum vi s-a părut acest articol?