Un jurnalist egiptean s-a îmbrăcat ca un ultra-ortodox evreu și a umblat pe străzile din Cairo pentru a testa reacția publicului. El a cerut ajutor localnicilor pentru a ajunge la o sinagogă din apropiere, însă localnici au început sa-l împingă şi sa-l bată. Situaţia este extrem de tensionată şi dezvăluie pericolul evreilor care încă trăiesc în Egipt. Video

Site-ul de știri pe Internet DOTMSR cu sediul Cairo şi-a trimis jurnalistul pe străzile din Cairo îmbrăcat în veșmânt evreiesc, purtînd, barbă, și o pălărie. Jurnalistul “evreu” a fost apoi supus amenințărilor de violență, insultelor, scuipat şi trimis în locuri greșite.

În a doua parte a videoclipului, jurnalistul şi-a scos barba falsă şi sacoul negru, pentru a întreba din nou de Sinagogă. Rezultatele nu au fost mult mai încurajatoare… o persoana ia că trebuia să economisescă hîrtie atunci cînd a notat adresa în ebraică, reporterul a pus hîrtia în buzunar şi nu a mai arătat-o nimănui. Aceasta este un avertisment, reporterul ştia că este în pericol.

Comentarii pe Facebook