În ziua de 8 mai 2018, un număr de 36 elevi în anul I de studiu la Şcolile Militare de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani şi Fălticeni au încheiat stagiul de practică desfăşurat în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, în perioada 8 ianuarie – 8 mai a.c.
Alţi 29 viitori jandarmi, elevi în anul I de studiu la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani, desfăşoară începând de azi la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, stagiul de practică prevăzut în programa de învăţământ.

Stagiul de pregătire se desfăşoară în perioada 9 mai – 31august a.c. şi a debutat cu un program de acomodare cu specificul inspectoratului, elevii urmând a fi repartizaţi în cadrul structurilor operative ale unității.
În cadrul activităţilor de pregătire, în perioada 09.05-03.08.2018, viitorii jandarmi vor fi planificaţi în misiuni de ordine şi siguranţă publică, iar în perioada 06.08- 31.08.2018 elevii vor desfășura activități specifice misiunii de pază şi protecţie instituţională, având posibilitatea să îşi pună în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs.
Pe întreaga perioadă a stagiului de practică, elevii sunt îndrumaţi de tutori jandarmi cu experienţă în activitatea profesională.

Bucur Borcan

Elevi jandarmi în practică la Jandarmeria Olt
Recenzia dvs.: Cum vi s-a părut acest articol?

Comentari

comentari