Mulți oamenii se tem de bătrânețe, își doresc să trăiască mai mult și le este frică de suferință. Unii spun că nu îi sperie bătrânețea ci mai ales bolile de care pot suferi după o anumită vârstă. Ei asociază bătrânețea cu faptul că au deficiențe fizice cărora le va fi foarte greu să le facă față. Din păcate organismul nostru este afectat în timpul vieții de stilul de viață nefavorabil pe care îl ducem și care poate grăbi îmbătrânirea organismului, înainte de vreme.

Ce spun cercetătorii despre îmbătrânirea organismului? Cum se pot preveni îmbolnăvirile legate de îmbătrânirea organismului? Cum se poate încetini procesul de îmbătrânire și se poate prelungi viața? Ei se referă la hipotalamus, la o zonă a creierului ce are legătură cu îmbătrânirea organismului. Hipotalamusul controlează procesul de îmbătrânire al organismului. Potrivit cercetătorilor există o metodă prin care se poate încetini procesul de îmbătrânire și anume prin injectarea unor celule stem. Lipsa acestor celule din hipotalamus are legătură cu accelerarea procesului de îmbătrânire. Hipotalamusul are legătură cu funcțiile corpului prin neurotransmițători și hormoni.

Oamenii de știință spun că pe măsură ce oamenii îmbătrânesc apar procese inflamatorii în țesuturi, procese inflamatorii care își au originea în hipotalamus. Acestea au legătură cu multe boli care apar la persoanele în vârstă. Ne referim la bolile neurologice, la bolile cardiovasculare, la sindromul metabolic, la creșterea tensiunii arteriale, obezitate, demență, osteoporoză, diferite tumori sau forme de cancer. Hipotalamusul poate provoca procese inflamatorii prin activarea unor substanțe, a unui complex de proteine endogene care au anumite funcții în organism.

Pentru prevenirea proceselor inflamatorii sunt recomandate alimentele sănătoase, o dietă antiinflamatorie care constă în aportul de antioxidanți. Aceștia pot inhiba dezvoltarea proceselor inflamatorii și pot combate atacul nociv al radicalilor liberi. Dieta trebuie să conțină foarte multe legume și fructe, verdețuri, salate, fructe de pădure, nuci, semințe, și chiar poate fi completată cu suplimente de nutrienți, de vitamine și minerale, de antioxidanți care provin din surse naturale, din plante.

De asemenea trebuie renunțat la fumat, este necesar să se ignore orice ofertă tutun pentru țigări indiferent cât de mare este plăcerea de a fuma și tendința de a continua cu acest viciu. Stresul trebuie obligatoriu redus pentru că îmbolnăvește organismul și poate declanșa procese inflamatorii mai ales dacă apar și infecții cu agenți patogeni: bacterii, virusuri, microorganisme. Stresul poate duce la declanșarea formării radicalilor liberi, a căror acțiune este nocivă în organism. Din cauza lor apar inflamațiile care pot îmbolnăvi organismul și pot grăbi procesul de îmbătrânire. Stresul celular poate fi declanșat și de alți factori, de fumat sau nicotină, de alcool, de alimentele procesate, de lipsa de somn, oboseală, problemele psihologice, poluare, alimentele contaminate, consumul de droguri și prea multe medicamente.

Pentru reducerea stresului trebuie dus un stil de viață echilibrat, sănătos, activ. Mâncarea trebuie să fie proaspătă și de calitate foarte bună. Hidratarea organismului este importantă pentru că astfel se protejează celulele și se realizează o bună detoxifiere a corpului. Lipsa de apă din organism te poate face să fii bolnăvicios, iar acest lucru se vede și pe chip, arăți mai îmbătrânit.

Exercițiile fizice contează foarte mult pentru a vă menține organismul în formă, mai sănătos. Citiți mai mult pentru că memoria trebuie exersată. Luați suplimente alimentare, de vitamine și antioxidanți. Pentru întărirea sistemului imunitar sunt indicate complexurile de plante și minerale care pregătesc corpul să facă față împotriva agenților patogeni. Nutrienții au rolul de a stimula funcționarea normală a sistemului imunitar al organismului, iar antioxidanții pot asigura o protecție bună împotriva atacurilor externe, ce pot veni și din interiorul corpului și din exteriorul acestuia.

Pentru a fi sănătos trebuie să ai grijă de sistemul imunitar, să-l ajuți cu suplimentele alimentare pentru a deveni puternic, mai ales în perioadele în care îmbolnăvirile sunt frecvente sau când organismul este slăbit (la bătrânețe, după anumite boli, în convalescență). Suplimentele din complexul B sunt foarte eficiente pentru combaterea stresului și pentru creșterea rezistenței organismului. Vitaminele B fortifică sistemul imunitar și pot preveni multe probleme de sănătate: cardiovasculare, metabolice, musculare, ale sistemului nervos. Pentru a avea un organism sănătos, evitați stresul, persoanele care vă enervează, stările de irascibilitate, furia, problemele care vă pot afecta starea interioară, fizică și psihică, și care vă îmbătrânesc.

Comentarii pe Facebook