Home Stiri, Tehnologie Facebook are reglementări noi privind conţinutul postărilor
StiriTehnologie

Facebook are reglementări noi privind conţinutul postărilor

Facebook şi-a modificat condițiile de utilizare, în secţiuni privind organizațiile periculoase, nuditate sau violenţă.

Monika Bicket, responsabilul Facebook pentru politica de conținut, a precizat că această revizuire este menită să ofere parametrii clari cu privire la excluderea anumitor materiale și menținerea altora.

La fel ca și înainte, orice fel de postări care discriminează grupuri de oameni datorită rasei, orientării sexuale, etnicității, naționalității sau religiei sunt interzise. În plus, postările care promovează organizații teroriste sau tentativele sinucigașe vor fi înlăturate.

Facebook-securitate-cover

De această dată, precizăm foarte clar că nu permitem prezența în comunitatea Facebook a organizațiilor teroriste și nici a membrilor acestor organizații, dar nu tolerăm nici mesajele de susținere față de astfel de organizații sau de acțiunile unor astfel de grupări postate de alți utilizatori, o chestiune care nu era specificată anterior”, explică Monika Bicket. 

În secțiunea privind nuditatea, noile reglementări precizează că fotografiile în care apare expus complet posteriorul unei femei sau al unui bărbat sunt interzise, la fel ca și “imaginile cu sâni dacă se văd sfârcurile”. În categoria de postări interzise , intră şi formatele text care conțin descrieri explicite cu caracter sexual. Aceste interdicții se extind și asupra conținutului digital. Conţinutul cu caracter sexual explicit nu va fi eliminat dacă a fost creat în scopuri educative sau reprezintă o satiră.

Conform celor de la New York Times, Facebook va analiza cu rigurozitate conținutul ce afișează violență, pentru a afla motivele pentru care acesta a fost postat. Materialul va rămâne postat pe facebook dacă acesta a fost creat pentu a atrage atenția asupra unei probleme a societății. Facebook interzice și materialele în care sunt prezentate practici de auto-mutilare.

Facebook este cea mai populară rețea socială, cu un număr de aproximativ 1,39 miliarde de utilizatori pe plan mondial.

Comentarii pe Facebook

Author

ClaudiaV

Colegiul National "Iulia Hasdeu", filologie bilingv-engleză. Universitatea "Hyperion", licenţiată în Jurnalism şi un master "Comunicare mediatică şi publicitate". Limbi străine- engleză nivel avansat, spaniolă nivel mediu.

error: Content is protected !!
Enable Notifications    Ok No thanks