Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din judeţul Olt şi procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracţională, care ar fi exploatat sexual, pe teritoriul Austriei, mai multe tinere şi minore.

trafic de minori

La 18 martie 2015, în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal, în care a fost începută urmărirea penală faţă de 3 persoane bănuite de trafic de minori, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Olt, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au pus în executare 4 mandate de aducere.
Din cercetări a reieşit faptul că, în cursul anului 2012, cei trei membri ai grupării infracţionale, domiciliaţi în judeţele Olt şi Dolj, ar fi recrutat mai multe tinere şi minore, de pe raza celor două judeţe, pe care le-ar fi exploatat sexual în Austria.
În urma probatoriului administrat de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt şi procurorii DIICOT, la data de 19 martie a.c., Tribunalul Olt a emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, pe numele celor trei persoane. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de minori.

Bucur Borcan

Comentarii pe Facebook