Home Afaceri “Grupul celor treizeci” care conduc Uniunea Europeană, printre care și România
Afaceri

“Grupul celor treizeci” care conduc Uniunea Europeană, printre care și România

Urmareste-ne pe Google News

Este Uniunea Europeană independentă? Ei bine, mass-media din România nu ne-a oferit prea multe informații despre acest subiect. Prin urmare, azi vom descoperi grupul care conduce cu adevărat EUROPA,… cu sprijinul faraonilor sistemului financiar. ;))

Europa este guvernată de “Grupul celor Treizeci” (G30 sau Group of 30) [1. site]

Acest secret a ieșit la iveală după ce Ombudsmanul UE , Emily O’Reilly le-a cerut înalților oficiali ai Băncii Centrale Europene (BCE) [2] să nu mai participe la întâlnirile secrete ale G30.

Grupul G30 [3] a fost fondat în 1978 de către bancherul Jeffrey Bell, cu sprijinul Fundației Rockefeller. Sediul central se află în Washington (SUA). Grupul formulează recomandări pentru băncile centrale și băncile importante din lume. Membrii grupului își folosesc abilitățile administrative, comunicarea și influența pentru a-și îndeplini sarcinile. Deoarece grupul a fost creat cu ajutorul Fundației Rockefeller, este greu de imaginat că David Rockefeller (decedat în martie 2017) [4] nu s-a aflat în spatele G-30. În cea mai mare parte a vieții sale, el a obținut averi colosale de la una dintre cele mai mari bănci private din lume, Chase Manhattan Bank.

În prezent există 33 de membri în grupul celor 30. Toți sunt bancheri de renume internaționali, șefi ai celor mai mari bănci centrale, ai băncilor comerciale și de investiții private (din categoria Băncii Reglementelor Internaționale pe care astăzi îi numește “formatori de sisteme”). În continuare, o să vă prezentăm “conducerea de rang înalt” a G-30. Iată care este:

Președinte al Consiliului de Administrație al grupului (Președinte al Consiliului de Administrație) – Jacob Frenkel (Jacob A. Frenkel) [președinte al băncii JPMorgan Chase International].

Președintele grupului (președinte) este Tharman Shanmugaratnam [viceprim-ministru și ministru coordonator pentru politica economică și socială din Singapore (viceprim-ministru pentru Singapore și Singapore).

Trezorierul grupului (Trezorier) – Guilermo Ortiz (Guillermo Ortiz), [Președinte al băncii de investiții BTG Pactual Mexic].

Președinte Emerit (Președinte Emerit) – Paul Volcker (Paul A. Volcker) [fostul presedinte al Rezervei Federale a SUA].

Președintele de onoare este Jean-Claude Trichet [fostul președinte al Băncii Centrale Europene].

Grupul celor 30 include manageri și reprezentanți ai mai multor bănci, se află sub atenta supraveghere a BCE. Conform reglementărilor UE, astfel de legături tacite între autoritățiile de reglementare financiară și instituțiile de supravegheate sunt interzise.

Cu toate acestea, în lista membrilor grupului, îl regăsim pe actualul președinte al BCE (Banca Centrală Europeană), Mario Draghi,[5] care a răbufnit în luna ianuarie a anului trecut, când Ombudsmanul UE a declarat că apartenența sa la G-30 generează un “conflict de interese”.

Mario Draghi a reacționat ferm la declarația Ombudsmanului: “Am participat (la activitățile G-30) și voi continua să particip…”

Europa a pierdut lupta cu “faraonii sistemului financiar”

Sistemul bancar al Uniunii Europene nu este controlat nici de Banca Centrală Europeană, ci de autoritatea superioară și anume de “Group of Thirty, abreviat G30

Așa se face că Mario Draghi primește instrucțiuni de la G-30 și le implementează cu sârguință. În sine, BCE are un statut special, de fapt, nu se află sub controlul Parlamentului European, al Comisiei Europene sau al altor instituții ale Uniunii Europene.  Și mai mult decât atât, se dovedește că chiar și peste BCE există o autoritate supremă, numită G-30, care nu numai că nu este controlată de nimeni, dar mulți nu știu nici măcar despre existența acesteia.

Președintele BCE, Draghi a participat la toate întâlnirile grupului celor treizeci, care au avut loc în ultimul an. În această situație, Bruxelul nu a știut ce măsuri să aplice. În cele din urmă, cazul a fost trimis în Parlamentul European, care a fost însărcinat cu obligația onorifică de a pregăti o decizie în acest sens. Drept urmare, un grup de deputați, alcătuit din eurosceptici și deputați europeni de stânga au pregătit un proiect de amendament la rezoluția adoptată anterior de Parlamentul European pe baza unei revizuiri a raportului anual al BCE pentru anul 2017.

La mijlocul lunii ianuarie 2019, Parlamentul European a votat [6] un amendament cu privire la participarea liderilor la forumurile G30. Iată rezultatele: pentru – 500 de voturi; împotriva – 115; abțineri – 19.

În urma acestui fapt, Mario Draghi, precum și președinții ulteriori ai BCE au tot dreptul de a participa la activitatea oricărei organizații secrete.

În concluzie, grupul G-30, controlează BCE, adică banca Uniunii Europene, care controlează întreaga Uniune, inclusiv România.

Referințe:

  1. http://group30.org/
  2. https://ro.wikipedia.org/wiki/Banca_Central%C4%83_European%C4%83
  3. https://en.wikipedia.org/wiki/Group_of_Thirty
  4. https://ro.wikipedia.org/wiki/David_Rockefeller
  5. https://ro.wikipedia.org/wiki/Mario_Draghi
  6. https://euobserver.com/political/143924

 

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!