François Hollande are multe așteptări de la întâlnirea pe care o va avea joi seara cu Vladimir Putin, la Moscova, pentru a construi o “mare coaliție”, cu scopul de a “distruge” statul islamic, care este responsabil pentru atacurile din Paris și prăbușirea avionului rus de pe Muntele Sinai.

Atacurile din Paris care au provocat moartea a 130 de persoane forțează Franța să își schimbe pozițiile din Siria și să acorde prioritate războiului împotriva statului islamic. În paralel, Franța este dispusă la o colaborare cu Rusia, pe care mai demult a refuzat-o.
putin si hollande
“Am ajuns la concluzia că trebuie să lucrăm împreună cu Vladimir Putin”, spune un absolvent francez într-o declarație pentru Reuters.

Paris insistă asupra a trei lucruri: prevenirea președintelui sirian Bashar al-Assad de a bombarda civilii, distrugerea jihadiștilor din regiune și începerea procesului de retragere a lui Assad de la putere, pe care rușii îl susțin la ora actuală.

“Dacă reușim să-l convingem pe Putin cu privire la aceste trei puncte va fi pozitiv”, a adăugat un diplomat francez.

O declarație de la Kremlin confirmă faptul că joi seara va exista o întrevedere între cei doi lideri și că discuțiile se vor referi la “modul de abordare asupra amenințărilor teroriste și a cooperarea în lupta împotriva statului islamic”.

Facebook Comments
Recenzia dvs.: Cum vi s-a părut acest articol?