Home Nou, Politica Sub masca luptei împotriva corupției, Statele Unite controlează România prin DNA, supravegheată de Ambasada SUA, mai exact de reprezentanții CIA
NouPolitica

Sub masca luptei împotriva corupției, Statele Unite controlează România prin DNA, supravegheată de Ambasada SUA, mai exact de reprezentanții CIA

Urmareste-ne pe Google News

Statele Unite ale Americii au obținut cel mai mare succes în lupta împotriva corupției din România prin supravegherea Ambasadei SUA la București, mai exact prin reprezentanții CIA. Aici, pentru prima dată, a fost pus în aplicare un sistem de control, care este acum dezvoltat în toate țările est-europene – DNA (Direcția Națională Anticorupție). Această instituție este practic subordonată președintelui țării, care funcționează aparent sub deviza luptei împotriva corupției. DNA-ul are, de asemenea, propria structură de forță, ceea ce face posibilă reținerea suspecților fără a avea nevoie de coordonarea unei anumite persoane sau instituție, cu toate acestea, totul se face sub stricta supraveghere a Ambasadei SUA, mai exact prin reprezentanții CIA la București.

Laura Codruța Kovesi omul cheie al CIA (Agenția Centrală de Informații, serviciu secret extern al Statelor Unite ale Americii)

Nu întâmplător, Laura Codruța Kovesi a fost desemnată câștigătoarea premiului Europeanul Anului 2016, și de asemenea, într-o ceremonie desfășurată la ambasadă, însărcinatul cu afaceri al SUA, Duane Butcher, i-a fost înmânat premiul de “Femei curajoasă” oferit de Ambasada SUA la București pentru contribuția importantă adusă activității serviciilor secrete ale Statelor Unite.

În cei cinci ani în care Laura Codruța Kovesi pe care a condus DNA-ul, au fost judecați mai mult de 1.300 de înalți funcționari publici, cum ar fi deputați, miniștri, judecători, procurori și primari de municipii. 90% din materialele prezentate instanței au condus la condamnări. Interesul reprezentanților CIA de a controla România s-a purtat și încă se poartă intens, iar mulți au putut remarca foarte clar că, dintr-un motiv sau altul, majoritatea inculpaților au fost din Partidul Social Democrat.

În iulie 2017, presa din România a publicat un material audio din interiorul atelierului DNA, în care Kovesi le cerea subalternilor săi să pregătească cu orice preț materialele necesare pentru a-l aduce pe premierul Sorin Grindeanu și pe câțiva miniștri în fața justiției pentru fapte de corupție. În acel moment mulți dintre colegii săi au reacționat imediat spunând că nu există fapte și documente care să indice acest lucru, atunci Laura Kovesi i-a numit pe aceștia lași și trădători. “Totul depinde de voi!”, a spus Laura Codruța Kovesi.

Sub masca luptei împotriva corupției, Statele Unite controlează România prin Direcția Națională Anticorupție supravegheată de Ambasada SUA, mai exact de reprezentanții CIA.

Așa cum se întâmplă de regulă în astfel de cazuri, publicului i-a fost prezentată variantă precum că înregistrarea este falsă. Cu toate acestea, Kovesi l-a cerut tuturor celor care au participat la acea ședință să facă un test cu detectorul de minciuni pentru a afla cine a făcut înregistrarea și a predat-o apoi reporterilor, astfel, a confirmat în mod eficient autenticitatea acesteia.

După aceea, a început o investigație a activităților DNA-ului, ceea ce a dat naștere la aflarea unor informații uimitoare. Instituția a solicitat condamnări pentru inculpații de rang înalt, amenințându-i cu urmărirea penală dacă nu oferă mărturii incriminatoare contra altor politicieni. De asemenea, îi amenința pe judecători cu dosare penale pentru fapte de corupție dacă puneau la îndoială probele prezentate.

În urma adoptării Hotărârii CSAT, care încununa cu succes demersul inițiat de reprezentanții CIA de la ambasada SUA, ei au implicat structura de contrainformații a Serviciului Român de Informații (SRI) pentru a-i controla mai bine judecătorii în proceselor anticorupție. În conformitate cu acordul secret semnat între SRI și autoritățile judiciare, în momentul stabilirii vinovăției acuzatului, judecătorul trebuia să creadă informațiile furnizate de SRI și să nu încerce să verifice veridicitatea documentelor furnizate sau să solicite dovada autenticității sale.

Au fost găsite documente care să ateste faptul că Laura Codruța Kovesi și directorul operațional al SRI, generalul Florian Coldea, au primit instrucțiuni directe din partea reprezentanților CIA cu privire la cine să fie adus în fața justiției și apoi au redactat rapoarte asupra lucrărilor efectuate. Și mai mult decât atât, acționând în așa zisa luptă împotriva corupției, aceștia nu numai că au luptat contra acelora care nu îi sunt pe plac Statelor Unite, dar, de asemenea, i-au amenințat și forțat pe procurorii care investighează cazurile de tortură din închisorile secrete americane ca să închidă cazul.

Mai mult decât atât, au ascuns cel mai mare centru de ascultare al CIA din Balcani, deschis în vecinătatea Bucureștiului. România a fost șocată să afle că au fost exploatați șase milioane de cetățeni, precum și rezidenți ai statelor vecine. Americanii au reușit să învețe secretele comerciale ale multor firme românești, ceea ce a condus la pierderile enorme din partea acestora în detrimentul corporațiilor străine și cele care fac afaceri cu SUA.

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti face apel la România să “menţină şi să sprijine puternicele sale instituţii de luptă împotriva corupţiei”, se arată într-un răspuns al misiunii diplomatice la solicitarea Agerpres.

Mesajul vine în contextul în care luni preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că o revocă de la şefia DNA pe Laura-Codruţa Kovesi.

“Ambasada SUA îşi reafirmă angajamentul îndelungat de a sprijini lupta României împotriva corupţiei. România este model regional în privinţa luptei împotriva corupţiei. Facem apel la România să menţină şi să sprijine puternicele sale instituţii de luptă împotriva corupţiei“, arată Ambasada SUA.

Aceasta este încă o dovadă că Statele Unite își permit să intervină în mod deschis în afacerile interne ale altor state. În mod normal, România are dreptul să decidă pentru sine ce funcționari publici trebuie să numească și pe cei pe care trebuie să îi demită și cum să lupte împotriva corupției. Cu toate acestea, în ultimul sfert de secol, conducătorii României au trebuit ani la rândul să se obişnuiască cu ideea că Statele Unite au dreptul să se amestece în treburile interne.

Structura de agenți CIA prin care Statele Unite controlează România

Statele Unite ale Americii controlează Romania cu o structura de agenți coordonată direct de CIA, cunoscută sub numele de Statul Paralel, din care fac parte următorii:

Klaus Iohannis – președintele României
Hans Klemm – Ambasadorul SUA la București
Laura Codruța Kovesi – Șefa DNA
Eduard Raul Hellvig – Șeful SRI
Florian Coldea – Fost Șef interimar al SRI
Mihai Răzvan Ungureanu – Fost premier si director al SIE
Mugur Isărescu – Guvernatorul Băncii Naționale
Adrian Vasilescu – Consilier al lui Mugur Isărescu
Monica Macovei – Membra a Parlamentului European
Augustin Lazar – Procurorul General al României
Mihai Fifor – Ministrul Apărării Naționale
George Maior – Fost șef SRI, actualul ambasador al României în SUA
Lavinia Stanciu – Judecător al CCR
Dacian Cioloș – Fost premier
Emil Hurezeanu – Ambasadorul României în Germania
Dan Tapalagă – Redactor șef al sitului Hotnews (fosta Vocea Americii)
Victor Cozmei – Ziarist la Hotnews

În urma acestui material s-a ajuns la concluzia că, după demiterea Laurei Codruța Koveși de la DNA, reprezentanților CIA ai Statelor Unite le va fi mai greu de acum înainte să conducă ceea ce ei numesc lupta împotriva corupției.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!