Apelurile de tip spam şi apelurile cu numere ascunse pe telefon au devenit tot mai agresive pe ordinea de zi a utilizatorilor. Există cateva aplicații care vă permit să indentificaţi companiile de telemarketing care stau în spatele acestor numere de telefonie fixă şi care au interesul sa vândă un anumit produs care nu vi-l doriţi sau nu l-aţi solicitat.cine ma suna
Uneori, aceste aplicații pot ajuta la detectarea numărul unei persoane care sună cu număr necunoscut. În plus, aceste aplicații au alte funcții care ajută la identificarea persoanei sau a companiei din spatele apelulului cu număr necunoscut. Unele dintre ele pot bloca numărul pentru a preveni ulterior in a vă mai deranja din nou. Altele pot detecta poziția apelantului, o opțiune în cazul unui utilizator de telefonie mobilă care apelează de pe un numar. Acestea permit includerea unui număr detectat intr-o listă neagră de numere pe telefon utilizate pentru spam, astfel încât toate aceste numere vor fi blocate implicit.

 

Cele mai bune aplicaţii pentru Android

Mai mult decât atât, cele mai multe dintre aceste aplicații sunt disponibile pentru sistemul de operare Android dar şi pentru iPhone există programul TrapCall, în ciuda faptului că este cu plată, această aplicație este extrem de apreciată de către utilizatori, dar din păcate este disponibilă numai pentru telefoanele din Statele Unite ale Americii.

Contactive este o aplicație americană, cu toate acestea este dezvoltată de o echipa de dezvoltatori spanioli și a fost achiziționata recent de către companiile britanice de telefoanie. Această aplicație simplă și practică incrucişează apeluri de date numerice cu bazele de date existente în rețea, permiţand localizarea apelului. Deci, vă permite să evitaţi apelurile comerciale, in plus detectează numerele care apelează cu privat, prin urmare puteţi decide dacă doriţi sau nu să răspundeţi la un apel.

Truecaller funcționează în legătură cu o bază de date de milioane de numere de telefon care au fost deja identificate și care poate oferi identitatea care se ascunde în spatele unui apel necunoscut. În plus față de recunoaştere, dacă în spatele unui apel este o companie de telemarketing, pe viitor poate bloca numărul și oferă informații găsite pe internet cu privire la un apelant sau la un număr necunoscut.

Track Caller Location a adăugat funcții de identificare a poziției utilizatorului in aşteptare, cu condiția să utilizați un mobil cu o conectivitate minim GSM. Este util în cazul apelurilor necunoscute, dar, de asemenea poate să cunoască poziția relativă a unei persoane cu care o aveți o întâlnire intr-un anumit loc.

Whoscall, este un program care are o bază de date de 600 de milioane de telefoane la nivel mondial care poate identifica cine este proprietarul unui numar. Mai mult decât atât, în conformitate cu dezvoltatorii săi acesta filtrează 20 de milioane de apeluri în fiecare zi și 500 de milione de detectii enervante, malware sau necinstite. Aplicaţia permite blocarea unor numere. Mai mult decât atât, această aplicație îşi extinde acțiunea şi pe SMS-uri, aşa că este capabil să detecteze textele sursă pentru a putea elimina mesaje care conține cod malițios.

Whos Calling?, este un program foarte asemănător cu Who’sCall, el poate detecta o persoană necunoscută care se află în spatele un mesaj WhatsApp, chiar dacă acest lucru nu este identificat după nume şi serviciu. Si la fel, vă permite să aflaţi cine trimite mesajele de pe Facebook messenger sau alte programe similare. De asemenea, permite configurarea telefonul pentru a filtra apeluri în funcţie de contacte, ore, etc. şi oferă posibilitatea de a predefini tonul de apel al unui anumit contact.

Comentarii pe Facebook