Home Diverse Îl venerează evreii pe Diavol?
Diverse

Îl venerează evreii pe Diavol?

Avertisment: Acest text nu se dorește a fi o diatribă antisemită, autorul acestor rânduri dorind doar să atragă atenția asupra unor fapte curioase. Subsemnatul nu poate fi acuzat de antisemitism, însă cei care vor îndrăzni s-o facă pot fi acuzați, de data asta pe bună dreptate, de ignoranță sau chiar prostie.

Cunoaștem cu toții că poporul evreu are cărți sfinte precum Tora și Talmudul. Cunoaștem de asemenea recomandările rasiste făcute poporului evreu în Talmud, recomandări pe care mulți evrei le iau în serios.

Da, destui evrei sunt rasiști (mai ales sioniștii extremiști) dar paradoxal aceștia pozează în victime ale rasismului și antisemitismului. Ca exemplu putem da tratamentul nazist la care sunt supuși palestinienii de către evrei.

Dar, nu neapărat despre rasism este vorba în cele ce urmează, ci de un fapt curios de care evreii, așa-zisul popor ales, au fost acuzați de-a lungul timpului: faptul că îl venerează pe Diavol. Este sigur că zeul principal al religiei iudaice este Iahve, dar este acest zeu gelos, capricios și ucigaș în masă mai mult decât ni se dă voie să știm?

Textele gnostice de la Nag-Hammadi (gnosticii au fost o sectă antică precreștină) descoperite cu peste 70 de ani în urmă vorbesc clar despre falsul creator al Lumii numit Demiurg care a uzurpat rolul lui Dumnezeu creând o lume a coșmarurilor și nedreptăților-Realitatea noastră. Demiurgul este slujit la rândul său de mai multe entități numite arconi. Demiurgul a fost și este creatorul Realității noastre în opinia gnosticilor și tot gnosticii l-au identificat pe acest fals creator cu zeul Iahve venerat de evrei. Astfel, putem explica comportamentul de ucigaș în masă și în același timp rasist al zeului Iahve și al poporului evreu aflat sub conducerea lui care săvârșește măcel după măcel în rândul popoarelor din Palestina pentru a pune stăpânire pe ceea ce mai târziu va fi teritoriul istoric al Israelului. Toate acestea se întâmplau în Antichitate, și deși opiniile în privința identificării de către gnostici a lui Iahve cu falsul creator Ialdabaoth (Demiurgul gnostic) multe nu s-au schimbat astăzi.

L-au venerat și îl mai venerează evreii pe Diavol?

Biblia, considerată cartea sfântă a creștinilor dezvăluie un lucru interesant în Noul Testament prin cuvintele lui Isus din Evanghelia după Ioan, capitolele 8, versetele 30-45. Isus se adresează evreilor care doresc să îl omoare astfel: “De ce nu înțelegeți vorbele mele? Pentru că nu puteți înțelege cuvântul meu! Voi îl aveți pe diavol drept tată și vreți să faceți ce-i place lui! El a fost dintotdeauna un ucigaș și nu se află de partea adevărului, pentru că adevărul nu este în el, pentru că este un mincinos și tatăl minciunii.”

Era Isus extrem de supărat pe evrei și nu își mai măsura cuvintele sau îl identifica pe criminalul zeu Iahve cel venerat de evrei (și de creștini sub numele de Dumnezeu) cu Diavolul?

Greu de spus, dar cuvintele galileanului rămân ca mărturie peste timp. Evreii (sau mai bine spus khazarii iudaizați care au devenit apoi poporul evreu ce populează azi Palestina) au suferit însă enorm în timpul Holocaustului, deși nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru. Nimeni nu trebuie condamnat pentru zeul pe care îl venerează chiar dacă acesta ar fi Satana, ci pentru faptele sale. Ca să fim totuși corecți față de evrei (în cazul în care Iahve chiar este Satan) trebuie să afirmăm că nu credem că mare parte a lor au habar că zeul Iahve este identificat ca fiind Diavolul atât de către Isus cât și (după unii cercetători ai documentelor gnostice) de secta gnosticilor.

Autor: Cimpoieru Ciprian

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks