ISU Olt a fost solicitat să intervină miercuri, 18 martie, în jurul orei 14.30, în orașul Scornicești, sat Mărgineni, pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la un depozit de furaje aparținând unei societăți comerciale.
La obiectiv s-au deplasat pompierii de la Stația Scornicești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă și degajări mari de fum, fiind cuprinse de flăcări peste 10 tone de furaje. După executarea recunoașterii preliminare, comandantul Stației de Pompieri Scornicești a solicitat în sprijin o autospecială de la stingere cu apă și spumă de la Detașamentul Slatina. Pompierii au reușit lichidarea incendiului după aproximativ patru ore de acțiune continuă, reușind limitarea semnificativă a pagubelor. Au ars circa 10 tone de furaje și au fost afectate 10 ferestre din aluminiu, acoperișul depozitului și o ușă din PVC.
Cauza probabilă a incendiului, stabilită în urma cercetării la fața locului, este propagarea de la un incendiu de vegetație uscată.
Bucur Borcan

Comentarii pe Facebook