Sâmbătă, 27 mai 2017, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au executat o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol.

Astfel, jandarmii olteni au depistat o persoană care arunca deșeuri menajere, materiale și produse poluante pe malul râului Olt, în dreptul localității Slătioara. Persoanei în cauză i s-a aplicat amendă în valoare de 4000 de lei pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Totodată, o altă persoană a fost sancționată contravențional pentru că desfășura activități de pescuit în perioadă de prohibiție, în râul Olt, în zona localității Salcia.
De asemenea, în perioada 27-28 mai a.c., pe timpul executării misiunilor de ordine publică, jandarmii au constatat 10 contravenții și au aplicat amenzi în cuantum de 1800 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61 din 1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Bucur Borcan

Facebook Comments